Kısa URL: https://ml.md/lc148968
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020
403 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tavuk göğsü
2,5 su bardağı süzme yoğurt
1 adet orta boy göbek
10 adet kornişon turşu
1 kutu konserve mısır
3-4 yemek kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Tuz
Eti haşlayın ve ılıyınca didikleyin.
Göbek marulu güzelce temizledikten sonra doğrayın.
Turşuları küp küp doğrayın.
Dereotunu da ince ince kıyın.
Derin bir kasede yoğurt, mayonez ve tuzu karıştırın.
Tavuk eti, mısır ve diğer hazırladığınız malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc175242
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2023
363 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım göbek
4 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı konserve mısır
250 gram tavuk göğsü
Yarım yemek kaşığı mayonez
Tuz
Bir tencereyi su doldurun ve 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
250 gram tavuk göğsünü 3-4 parçaya ayırın.
Tavuk parçalarını, suyun içine koyun ve haşlayın.
4 yemek kaşığı yoğurdun içine 5 yemek kaşığı konserve mısır, yarım yemek kaşığı mayonez ve tuz ekleyerek karıştırın.
Yarım göbeği aşırı ince olmayacak bir biçimde doğrayın.
Tavuk göğsü, haşlanınca soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra ince parçalara bölün.
Yoğurt karışımının içerisine göbek ve tavuk parçalarını ekleyerek karıştırın.
Not: Dilerseniz dereotu veya salatalık da ekleyebilirsiniz.