Kısa URL: https://ml.md/lc100997
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2014
2,827 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket piliç kıyma
2 su bardağı göçe
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz tavuk bulyon
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kişniş
Göceyi kaynatın. Kıymayla nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Göçe suyunu çekerken çorbaya ilave edin. Bir bardak çorbanın suyuyla yoğurt, un ve bulyonu karıştırıp kaynayan köfteli buğdaya ilave edin. 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Tereyağını kızdırın. Biber ve kişnişi karıştırıp çorbanın üzerine dökün. Servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc149868
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2020
1,297 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı göce bulguru
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı yoğurt
1 litre ılık su
1 adet yumurta
Nane
Tuz
İlk olarak göceyi güzelce yıkayın.
Ardından tencereye alın ve ılık su ekleyip yumuşayana kadar kaynatın.
Diğer taraftan da terbiyesi için yoğurt ve yumurtayı bir kasede güzelce çırpın.
Tencereden 1 veya 2 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
Daha sonra yavaş yavaş tencereye ilave edip karıştırın.
Uygun bir tavada tereyağını eritin ve üzerine nane ekleyin.
Son olarak tereyağlı naneli sosu çorbanıza ilave edip karıştırın.