|
|
GÖMLEKLİ CİĞER IZGARASI |
|
ankara keçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2009
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34289
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2009
2,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet koyun karaciğeri
2 adet ince taraflarından kuzu gömleği
1 çorba kaşığı kekik
1 baş soğan
Tuz ve karabiber
1 İnce zarları özenle soyulmuş 1 adet koyun ciğerini yarım parmak inceliğinde meyilli olarak dilimlere kestikten ya da ciğerciye kestirdikten sonra, ciğerleri yıkamalı, kurulamalı, sonra bunlara; 1 baş soğan suyu, 1 çorba kaşığı kekik, 1 kahve kaçığı karabiber ile tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, hepsini iyice bir kanştırmalı ve iki saat kadar bir tarafa bırakmalıdır.
2 İki saat sonra ciğer dilimlerini alarak, bunları ince taraflarından olmak üzere, ancak ciğer dilimlerini sarabilecek küçüklükte parçalara kesilmiş ve ılık suya sokup çıkarmak suretiyle yumuşatılmış küçük kuzu gömleklerine, bütün ciğerleri teker teker olmak üzere sarmalıdır. (Yukarıda anlattığımız gibi hazırlanmış ciğerleri gömleklere sarmadan da ızgarada yapılabilir. Ancak gömleğe sarılmış olarak pişirilen ciğerler olağanüstü nefis olurlar.)
3 Sonra, gömleklere sarmış olduğumuz bu ciğerleri, pek harlıca olmayan kömür ateşinin üç dört parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirerek, ciğerlerin bir tarafları iyice pembeleş-tikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle ciğerleri pişirmeli ve tabağa alarak sofraya servis yapmalıdır.
|
GÖMLEKTE CİĞER IZGARASI |
|
enderun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc47949
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
3,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 koyun karaciğeri
2 ince kuzu gömleği
1 çorba kaşığı kekik
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Koyun ciğerinin zarları temizlenir, ayıklanır ve ince dilimler halinde kesilir. Yıkanıp kurulanır. Ciğere yeteri kadar tuz serpilir, soğan suyu sıkılır, kekik ve karabiber konur, karıştırılır ve iki saat dinlenmeye bırakılır. Kuzu gömleği, ciğer kilimlerini sarabilecek şekilde kesilir, ılık suya sokularak yumuşatılır ve ciğerler teker teker gömleğe sarılır, tel ızgaraya konulur ve ızgara, kömür ateşinin üzerine oturtulur. Her iki tarafları da pembeleşinceye kadar kızartılıp servis yapılır.
|
|
GÖMLEKLİ CİĞER IZGARASI Tarifleri Beyin Tarifleri
|
|