|
|
Hazır Yufkadan Gözleme |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185635
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet hazır yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı beyaz peynir (isteğe göre lor da olabilir)
Bir avuç doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir kapta beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu karıştır.
Yufkayı tezgaha ser, ortasına iç harcını yerleştir.
Yufkayı dörde katlayarak kare ya da üçgen gözleme şekli ver.
Tavayı ısıt, az tereyağı ve sıvı yağı karıştırarak yüzeye sür.
Gözlemenin iki tarafını da orta ateşte altın rengi olana kadar pişir.

|
Gözleme (Hazır Yufka) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185587
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2025
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 kase lor peyniri
Maydanoz
Dereotu
1 çay kaşığı karabiber
Tereyağı
Lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve karabiberi karıştırın.
Yufkayı düz bir zemine yayın. Lorlu malzemeyi yufkanın tam ortasına koyup, yufkanın dört kenarını kapatın.
Yapışmaz yüzeyli bir tavada ve orta ateşte gözlemeleri, tereyağı ile yağlayarak kızartın.
Daha sonra sıcak servis yapın.
Not: Gözlemeyi, haşlanıp kavrulmuş patates harcı, kıyma, ıspanak hatta közlenmiş patlıcan ile de yapabilirsiniz.

|
Gözleme (Hazır Yufka) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183118
Gönderme Tarihi: 20.May.2025
116 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
100 gram beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
Taze soğanı ince bir şekilde doğrayın. Maydanozu da kıyıp içine ezilmiş beyaz peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı yufkaların arasına koyup zarf gibi katlayın ve az yağlanmış tavada iki yüzünü de pişirin.

|
Hazır Yufkadan Gözleme |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181288
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2025
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 çay bardağı süt ya da yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
İçine istediğiniz peynir
İlk olarak bir yufkayı önceden yağladığımız tavaya alıyoruz.
Kenarları sarkacak.
Yufkayı sosluyoruz ve diğer yufka parçalarını koyuyoruz.
Her yufkayı sos ile ıslatacağız.
Daha sonra peyniri ekliyoruz ve son yufka parçası ile peyniri kapatıyoruz.
Soslayıp, kenarlarda sarkan yufkaları içe doğru katlıyoruz.
En son da sosu döküp kısık ateşte iki tarafını da pişiriyoruz.

|
Hazır Yufkadan Gözleme |
 |
ilayda sönmez
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc132858
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2018
1,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 hazır yufka
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı margarin
Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyıp peynirle karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayıp iki kenarını bohça şeklinde kapatın. Ortasına peynirli harçtan yerleştirip diğer kenarlarının birbirlerinin üzerine gelecek şekilde kapatın. Kalan iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları teker teker teflon tavada kısık ateşte arkalı önlü kızartın. Kızarınca üstlerine yağ sürüp sıcak servis yapın.

|
Gözleme (Hazır Yufka) |
 |
Gür Ali
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.11.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc57927
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010
2,741 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Kızartma yağı
İçi için:
Beyaz peynir
Yumurta ve sıvıyağ karıştırılır. Yufka tezgaha serilir, yüzeyine sıvı karışım sürülür. Yuvarlak kısımları katlanarak kare şekli verilir. Kuru kısımlara sıvı karışım sürülür. Sonra artı şeklinde kesilir. Her parçanın yarısına yeteri kadar peynir ufalanır, katlanır, kenarlarına bastırılır. Tavaya 2 çorba kaşığı kadar yağ konur, kısık ateşte ısınınca gözleme konur, iki yüzü pembe renkte kızartılır. (8 adet ufak gözleme çıkar)

|
|