Kısa URL: https://ml.md/lc149701
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2020
748 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı arpa veya tel şehriye
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı tavuk suyu
Toz zerdeçal
Nane
Pul biber
Tuz
Bir tencerede tavuğu haşlayın. Tavuğunuz haşlanınca didikleyin ve bir kenara alın.
Ayrı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
Ardından unu ilave edip kavurun.
Küçük küçük doğranmış sarımsakları ve baharatları da ilave edin.
Daha sonra tavuk suyunu ekleyip güzelce karıştırın ve kaynatın.
Üzerine önceden hazırladığınız tavuk etini ve tel şehriyeyi ilave edin.
Çorbanızı şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc170259
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023
178 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tatlı kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı tel şehriye
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tam buğday unu
Tavuk veya et suyu
Üzeri için nane
Zeytinyağıyla unu kavuruyoruz daha sonra içerisine soğanı, biberi ve sarımsağı ekleyip bir taşım kavuruyoruz.
Daha sonra tavuk suyunu ve şehriyeyi de ekleyip altını kısarak 15 dakika pişiriyoruz.
En son üzerine nane serperek servis ediyoruz.