|
Grissini |
|
çevrim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc154659
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020
405 defa indirildi / yazdırıldı
|
250-300 (2 su bardağı+1 yemek kaşığı) gram un
175 mililitre (3/4 su bardağı) su
1 paket kuru maya
45 mililitre (3 yemek kaşığı) zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Maya ve şekeri karıştırın.
Zeytinyağını ilave edin.
Ilık suyu ekleyin.
Unu 2-3 seferde ekleyin
Hamuru 10 dakika kadar yoğurun.
Tuz ilave edip 3 dakika daha yoğurun.
Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanınca fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve hamuru elinizle uzatarak dikdörtgen şeklinde tepsiye yayın.
Üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı sürün.
Dilerseniz baharat serpin.
Streç ile kapatıp 1 saat daha mayalandırın.
Hamurdan şeritler kesin.
Şeritleri hafif uzatarak ve çevirerek tepsiye dizin.
200 derece sıcak fırında 12-15 dakika pişirin.
|
Grissini |
|
meryem leman
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc141017
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2019
684 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağından biraz eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1-2 yemek kaşığı domates çeşnisi
Un, şeker, tuz, baharat çeşnisi ve mayayı derince bir kaba alın ve elinizle harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açın ve zeytinyağını bu boşluğa dökün. Ilık suyu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün ve mayalanmaya bırakın. Mayalanma süreci bittiğinde hamuru bir kez daha yoğurup gazını alın ve eşit parçalara ayırın. Ayırdığınız her hamuru merdane yardımıyla sıvı yağ ile yağlanmış zeminde yarım santimetre kalınlığında olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru keskin bir bıçak yardımıyla 1 santimetrelik şeritler halinde kesip elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine sıvı yağ sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar tutun. Pişme işlemi bitince fırından çıkarın ve fırının tel ızgarasının üzerine dizin, fırının ısısını 100 dereceye indirip tekrar fırına verin. Gevrek bir hal alınca çıkarıp servis edin.
|
Grisini |
|
cadde
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc106624
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2015
1,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. un
10 gr. yaş maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ay çekirdeği
1 çorba kaşığı anason
1 çorba kaşığı susam
Un, maya ve zeytinyağını yoğurun. Mayalanması için 45 dakika kadar üstü kapalı olarak bekletin. Kabarınca tekrar yoğurup bir saat daha bekletin. Hamuru yağlanmış zeminde açın. Üzerine anason, susam ve ay çekirdeğini serpin, elinizle bastırıp hamura yedirin. Dilimler halinde kesip burgu yapın. 250 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
|
Grissini |
|
balet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc106229
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2015
1,691 defa indirildi / yazdırıldı
|
140 gram tam buğday unu
100 gram sade un
100 gram buğday unu
10 gram yaş maya
35 ml zeytinyağı
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
1 çorba kaşığı anason
1 çorba kaşığı susam
Hamuru için ölçülü olan bu malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. 45 dakika kadar dinlendirip mayalanmaya bırakın. Kabarınca tekrar yoğurup bir saat daha bekletin. Daha sonra elinizi yağlayıp zemini de yağlayın. Üzerine anasonu, susamı ve ayıklanmış çekirdekleri serpin, elinizle bastırıp hamura yedirin. Dilimler halinde kesip burgu gibi hamura galeta şekli verin. 250 derecede 15 dakika kadar pişirin. Biraz soğutup daha gevrek olmasını sağlayın.
|
|