|
Guacamole |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180678
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
2 adet olgun avokado
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı taze limon suyu
2 yemek kaşığı ila 1/4 fincan kıyılmış kırmızı soğan veya ince dilimlenmiş yeşil soğan
1-2 yeşil biber
2 yemek kaşığı kişniş
Bir tutam taze rendelenmiş karabiber
Yarım olgun domates
1 diş sarımsak
Avokadoları ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve içlerini bir kaşıkla bir kaseye alın. Bir çatal veya patates ezici ile avokadoları püre haline getirin, ama tamamen pürüzsüz olmasına gerek yok, biraz dokulu kalabilir.
Doğranmış soğan, domates, sarımsak, ve isteğe bağlı olarak doğranmış jalapeño ve kişnişi avokado püresine ekleyin.
Limon veya lime suyunu ekleyin. Bu, guacamolenin taze kalmasına ve kararmasını önlemeye yardımcı olur.
Karışıma tuz ve karabiber ekleyin. Tadına bakarak baharatları ayarlayın.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın, ardından servis yapın.
Not: Guacamole, kökeni Meksika'ya dayanan bir sostur. Aztekler tarafından avokado, domates ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bu lezzetli sos, "ahuacamolli" adıyla biliniyordu. Günümüzde dünya çapında popüler bir sos olarak çeşitli tariflerle sunulmaktadır.
|
Guacamole Sosu |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180196
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2024
20 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet olgun avokado
1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
1 adet olgun domates (çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış)
1-2 diş sarımsak (ince doğranmış veya ezilmiş)
1 adet jalapeno biberi (isteğe bağlı, ince doğranmış)
Yarım limon veya lime suyu
2-3 dal taze kişniş (ince doğranmış)
Tuz ve karabiber (isteğe göre)
Avokadoları ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
Avokado etini bir kaşık yardımıyla çıkararak bir kaseye alın.
Bir çatal kullanarak avokadoyu ezerek püre haline getirin. İsteğinize göre püreyi tamamen pürüzsüz ya da biraz dokulu bırakabilirsiniz.
İnce doğranmış soğan, domates, sarımsak ve jalapeno biberini (eğer kullanıyorsanız) avokado püresine ekleyin.
Bu malzemeler, guacamole'ye hem taze bir tat hem de harika bir kıtır doku kazandıracaktır.
|
Guacamole Sos |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177803
Gönderme Tarihi: 18.May.2024
169 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet olgun avokado
1 çorba kaşığı taze limon suyu veya lime
1 adet kırmızı ince doğranmış soğan
2 adet ince doğranmış jalapeno biberi
3-4 dal ince doğranmış taze kişniş
1 adet çekirdekleri çıkarılmış ince ince doğranmış domates
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Öncelikle avokadoyu dik olarak kesin, ikiye bölün. Çekirdeği çıkarın. Avokadonun içini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Bir kaseye koyun. Çatal kullanarak avokadoyu kabaca ezin. Tuz, ve limonu suyunu ekleyin. Limon suyundaki asit, avokadonun kararmasını geciktirmeye yardımcı olacaktır. Daha sonra ince doğranmış soğan, kişniş, jalapeno biberi, zeytinyağı ve karabiberi ekleyin. En son doğranmış domatesi ekleyip, karıştırın.
|
Guacamole |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175466
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2023
104 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 avokado (ezilecek)
1/2 (yarım) mor soğan (küçük küçük doğranacak)
1 büyük diş sarımsak (ezilecek)
3 kiraz domates veya yarım normal domates (küçük küçük doğranacak)
Bir tutam maydanoz (ince ince kıyılacak)
1/2 (yarım) limonun suyu
Tuz
Toz karabiber
Arzuya göre:
Pulbiber
1-2 yemek kaşığı labne peyniri
İlk önce avokadoyu soyun ve içindeki çekirdeği alın. Uygun bir kaba koyun ve bir çatal yardımıyla ezin. Diğer tüm malzemeyi de doğrayıp karıştırın.
|
Guacamole Sos |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174037
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2023
117 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım Avokado
20 G Kırmızı Soğan
20 G Kapya
20 Ml Limon Suyu
Tuz
Karabiber
Kapya ve mor soğanı minik minik doğrayın, avokadonun kabuğunu soyup limon suyuyla beraber ezin ve doğranmış kapya, mor soğan, tuz ve karabiberi ekleyin.
|
Guacamole |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167639
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 olgun avokado
1 domates
Yarım soğan
1 yemek kaşığı lime veya limon suyu
1 sarımsak
Karabiber
Jalapeno biber (acı sivri biber)
Deniz tuzu
Birkaç taze kişniş yaprağı
Öncelikle avokadoyu dikey olarak ikiye kesin, içindeki çekirdeği çıkartın ve minik küpler halinde kesin.
Avokadonun kararmasını önlemek için limon suyunu vakit kaybetmeden ekleyin.
Domates ve soğanları küçük küpler halinde kesin ve rendelenmiş sarımsak ile avokado pürenize ekleyin.
Malzemeleri iyice karıştırın.
Son olarak tuz, karabiber ve acı biberi ekleyin.
Guacamole sosu servis etmeden önce kişniş yaprakları ya da maydanoz ile süsleyin.
|
Guacamole |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164789
Gönderme Tarihi: 11.May.2022
207 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet Avokado
1 adet Misket Limonu
1 çay kaşığı Kişniş
1 çay kaşığı Kırmızı Biber
1 çay kaşığı Sarımsak Tozu
1 çay kaşığı Soğan Tozu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Yumuşak avokadoları soyun ve içini çıkartın.
Kalan malzemeyi avokadolara ekleyin ve çatalla ezerek karıştırın.
Tortilla cipsi ya da baget ekmeği ile servis edin.
|
Guacamole Sos |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161645
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2021
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
Soyulmuş çekirdeksiz 3 adet avokado
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı doğranmış soğan
3 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
2 adet doğranmış domates
1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1 tutam öğütülmüş acı biber
Öncelikle avokadoları soyun. Ardından bir kapta avokado, limon suyu ve tuzu birlikte ezin.
Soğan, kişniş, domates ve sarımsakla karıştırın. Sonra acı biber ekleyin. Dolapta soğutarak da tüketebilirsiniz yaptıktan sonra da servis edebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize kalmış.
|
Guacamole |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160456
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2021
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
Avokado 3 adet
Misket limonu 1 adet
Beyaz soğan 1 orta boy
Domates (opsiyonel) 1 adet
Jalapeno biberi 2 adet
Tuz
Taze kişniş 3 yemek kaşığı
Küp şeklinde doğranmış soğan, jalapeno biberi, kişniş ve limon suyu havanda iyice püre olana kadar havanda ezilir. Daha sonra havana avokadolar eklenerek homojen bir karışım sağlanana kadar karıştırılır. Ardından isteğe bağlı olarak domates eklenebilir. Tuz ile tadlandırılarak servis edilir.
|
Guacamole |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159614
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2021
354 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 avokado
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık yoğurt
1-2 adet yeşil soğan yaprağı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Avodakoları ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarın. Kaşık yardımıyla kabuğundan ayırdığınız avokadoları mutfak robotuna alın. Diğer malzemeleri de ekleyip püre haline getirin.
Not: Guacamole sosu tüm salatalarda, makarnalarda ve et yemeklerinde kullanabilirsiniz.
|
Guacamole Sos |
|
kalem
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153059
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
466 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
4 adet olgun avokado
4 adet jalapeno biberi
1 adet büyük boy domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 adet lime suyu (yeşil limon)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1/4 demet taze kişniş
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı çekilmiş renkli tane karabiber
Arzuya göre tohumlarını alıp, pişirmeden de kullanabileceğiniz jalapeno biberleri, fırında ya da yüksek ateşte 10 dakika gibi kısa bir sürede közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra soğumaya bırakın.
Olgun durumda olan avokadoları ortadan ikiye kesin. Orta kısımlarında bulunan iri çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Dilimlediğiniz avokadoları, hafif taneli kalacak şekilde bir çatalla ezin.
Kırmızı soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Kişnişi incecik kıyın. Arzuya göre kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin.
Soğuyan közlenmiş biberleri minik minik doğrayın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri, püre avokado ile birlikte harmanlayın.
Zeytinyağı, yeşil limonların suyu, tuz ve çekilmiş renkli tane karabiber ekledikten sonra karıştırın.
Ağzı kapalı bir kavanozda soğuttuktan sonra atıştırmalık olarak cips ya da et yemeklerinin yanında servis edin.
|
Guacamole |
|
azra güven
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152765
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2020
474 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
3 adet olgun avokado
1 adet orta boy domates
1 adet küçük boy soğan (varsa kırmızı soğan)
1 adet jalapeno biberi ya da köy biberi
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu (varsa lime-yeşil limon)
1 çay kaşığı tuz
Karabiber (damak tadınıza göre)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş ya da maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Avokadoyu bıçakta iki parçaya bölün. Çekirdeğini çıkartıp içini kabuğa zarar vermeden bıçak yardımıyla doğrayın ve bir kaşık ile derin bir kaseye alın.
Soğanı ince ince yemeklik kıyın. Sarımsağı ezin ve soğanla birlikte kaseye aktarın.
Domatesin çekirdeklerini çıkartmadan küçük küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve aynı şekilde küçük küçük kıyın.
Doğradığınız tüm malzemeyi kaseye alın.
Tuz, karabiber, limon suyu, kıyılmış maydanoz (varsa kişniş) ve zeytinyağını kaseye aktarıp iyice karıştırarak servis yapın.
|
Guacamole |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43974
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2020
2,436 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
2 olgun avokado
1 orta boy kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı tane kişniş
1 adet jalepano biberi
1 adet domates
1 limon suyu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Bir kabın içine soyduğunuz avokadoları alın ve çatalla kabaca ezin.
Jalepano biberi çekirdeklerinden ayırıp kırmızı soğanla beraber ince ince kıyın ve avokadoların yanına alın.
Kişnişi havanda dövün ve karışıma ekleyin.
Dövülmüş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
En son domatesi soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayarak karışıma ekleyin.
Kıtır ekmek ya da cips ile servis edebilirsiniz.
|
Guacamole |
|
sosyal
Aşçı
Kayıt: 12.06.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151191
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020
537 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 olgun avokado
1 küçük kırmızı soğan
1-2 adet acı sivri biber
1 ufak domates
1/3 ölçü (75 ml) zeytinyağı
1 limonun suyu
1 tutam pul biber
2 tutam tuz
Avokadoları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve çatalla ezin. Çok küçük doğradığınız soğan, zeytinyağı, limon suyu, pul biberi avokadolara ilave ederek guacamoleyi hazırlayın. Sivri biberi halka şeklinde doğrayın, domateslerin çekirdeklerini çıkartarak minik küpler kesin. Bir kısmını guacamoleye karıştırın, kalanı üstüne serpin. Yufka kıtırlarıyla servis yapın.
|
Guacamole |
|
tunç
Aşçı
Kayıt: 26.11.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc147044
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2019
680 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet avokado
1 adet domates
1 adet kırmızı soğan
4 adet jalapeno biberi
2 adet yeşil limon (lime) suyu
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam taze kişniş
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tane karabiber
Jalapeno biberlerinin tohumlarını temizleyip fırında yüksek ateşte közleyin.
Biberleri közledikten sonra kabuklarını soyup soğumaya bırakın.
Avokadoları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.
Çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını da soyup çatal yardımıyla ezin.
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Sarımsağı da rendeleyin
Kişnişi kıyın.
Domateslerin kabuğunu soyup minik küp şeklinde doğrayın.
Közlediğiniz biberleri küçük küçük doğrayın.
Daha sonra hazırladığınız diğer malzemeleri ezdiğiniz avokado ile karıştırın.
Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve çekilmiş karabiberi ilave edin.
Daha sonra sosunuzu bir kavanoza alıp soğutun.
Arzuya göre atıştırmalık, cips ya da et yemekleri ile servis edin.
|
Guacomole (Meksika) |
|
songül soner
Aşçı
Kayıt: 05.08.2015
Mesajlar: 14 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc110739
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2015
1,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avokado Sos
Avokado (olgun) l adet
Limon suyu 2 yemek kaşığı
Tuz Az miktar
Sıvı yağ 1 tatlı kaşığı
Taze kişniş yaprağı 1 avuç
Sarımsak 1 küçük diş
Kura soğan 1 küçük boy
Yeşil süs biberi 1 adet
Sarımsak, kişniş yaprakları, yeşil, biber ve tuz havanda dövülür.
Avokadolar, limon suyu ve su ile püre haline getirilir.
Soğan küçük doğranır.
Tüm malzemeler karıştırılır ve püre haline getirilir.
Değişik yemeklerle servis yapılır.
|
Guacamole |
|
hüsna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc93230
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2013
2,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet olgun avakado
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy domates
yeterince cayena ) ya da bir jalapeño
1/2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı eritilmiş margarin
yeterince tuz
1 küçük diş sarımsak
Avokadoları soymadan önce tüm diğer malzemeleri hazırlayın. Böylece avokadoların hava ile temas ederek kararmasını önleyeceksiniz. Soğanı soyun ve çok ince doğrayın. Domatesi soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın. 5-6 yaprak kişnişi saplarından ayırın ve ince ince kıyın. Kişnişin çok kuvvetli bir tadı olduğunu ve ölçüsünü kaçırdığınızda tüm yemeğin sadece kişniş tadacağını unutmayın. Acı biberleri de ince ince doğrayın. 1 çay kaşığından fazla olmamasına dikkat edin. Eğer kuru kırmızı biber kullanacaksanız bunu toz haline gelene kadar havanda dövün.
Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra avokadoları ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyun. Avokado etlerini bir çatal yardımıyla içinde irice parçalar kalacak şekilde ezin ve kararmaması için buna yarım limon suyu ekleyerek iyice karıştırın.Avokado püresine daha önceden hazırlanan malzemeleri ve tuzu ilave edin. İsteğe göre çok ince kıyılmış sarımsak ekleyin.Sana yağımızı eritelim ve üzerine dökelim. Gerekiyorsa daha fazla tuz, acı ya da kişniş ekleyebilirsiniz.
Muhafaza ederken sosun kararmasını en aza indirmek için, avokado çekirdeklerinden bir tanesini atmayın ve bunu guacamolenin ortasına yerleştirerek muhafaza edin. Muhafaza ederken sosu bir folyoyla kapatın. Folyo ile sos arasında hava kalmaması için folyonun sosa değiyor olduğundan emin olun. Bu şekilde daha uzun süre kararmadan muhafaza edilebilir.
|
Guacamole |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc68895
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2011
2,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet olgunlaşmış avakado
2 adet domates (kabuğu soyulmuş)
1 adet ufak boy soğan (ufak küp doğranmış)
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kişniş
1 adet sivri biber (ince kıyılmış)
1 adet lime suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Avakadoları soyun çekirdeğini çıkarın ve orta büyüklükte küp doğrayın.
Kararmamaları için lime suyunu dökün.
Domateslerin çekirdeklerini çıkarın ve küp doğrayın.
Avakadoları tüm malzemelerle yavaşça karıştırın.
Lezzetlerin birbirine geçmesi için en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
|
Guacamole (Meksika) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39489
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2009
3,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.lezzetsirri.com
3 büyük olgun avokado
3 taze yeşil soğanın baş kısmı
1 iri diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı krem
1 çorba kaşığı limon suyı
1/2 tatlı kaşığı tuz
Avokadoları ikiye bölün. Ortasındaki çekirdeği çıkarıp atın. Avokadonun etli kısmını bir tatlı kaşığı ile kabuğundan ayırarak derin bir kaba koyun. Bir çatalla iyice ezin. Soğan ve sarımsağı mikserde çekin veya incecik kıyın. Sıvıyağı, kremi, soğanı, sarımsağı, tuzu ve limon suyunu avokadoların üzerine ekleyin ve yine bir çatalla iyice karıştırın fakat çok ezmeyin. Çünkü Guacamole sosunun püre gibi olması gerekmez. Yerken ağza avakado parçaları gelmelidir.
Arzunuza göre tuz ve limon suyu ekleyip, Guacamole sosu daha sonra bir servis kabına boşaltın, taze sebze, mısır cipsi veya Taco ile servis yapın.
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
|
Guacamole |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc5275
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane olgunlaşmış avokado
1 orta boy domates
1/2 soğan (orta boy)
2 acı sivri biber
1 çorbakaşığı zeytinyağı
3-4 damla tabasco (acı istenirse)
1 tatlı kaşığı krema veya avokado çekirdeği
Tuz
Olgunlaşmış avokadolar bir kaşıkla kabuklarından ayrılır ve iyice çatalla ezilir.Domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır, yarım soğan çok ince kıyılır, bir ezici yardımıyla ezilir. Acı biberler ince ince doğranır ve hepsi avokadoya eklenir.Zeytinyağ ve tabasco eklenir. Guakamolenin kararmaması için bir tatlı kaşığı krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdeği sosun ortasına yerleştirilebilinir.(Aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar) Hepsi karıştırılır.Tuz ayarı isteğe göre yapılır.Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapılır.
|
|