Kısa URL: https://ml.md/lc161183
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet olgun avokado
4 adet jalapeno biberi
1 adet büyük boy domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 adet misket limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1/4 demet taze kişniş
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Mor soğanın ve domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Avokadoyu bıçakla iki parçaya bölün. Çekirdeğini çıkartıp içini doğrayın ve bir kaşık ile derin bir kaseye alın.
Üzerine sarımsağı ekleyip Arçelik Resital El Blender’ı ile ezip püre haline getirin.
Ardından avokado püresinin üzerine zeytinyağını, ince ince doğradığınız mor soğanı, domatesi, kişnişi, jalapeno biberini, limon suyunu, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Guacamole sosunuzu servis edebilirsiniz.
Not: Avokadoların olgun olmasına dikkat edin. Jalapeno biberi yerine sadece tohumlarını da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız sosu çıtır cips ve et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc122654
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2017
843 defa indirildi / yazdırıldı
Dilediğiniz kadar avokado
Dilediğiniz kadar domates
Dilediğiniz kadar kırmızı soğan
Dilediğiniz kadar Himalaya tuzu
Dilediğiniz kadar karabiber
Dilediğiniz kadar zeytinyağı
Dilediğiniz kadar kişniş
Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın, kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Domatesleri kabuklarını soymadan çekirdeklerini çıkararak küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanın kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
Kişnişi çok ince kıyın ve bütün bu malzemeleri bir Arçelik In Love doğrayıcıda bir defa kıyın.
Tuz, zeytinyağı ve karabiberi ekleyip karıştırın. Krakerler ve dilimlenmiş havuç, salatalık ile ikram edin.