|
Hazır Yufkadan Peynirli Gül Böreği |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc74234
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2012
8,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
200 gr beyaz peynir
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1- Böreğin sosunu hazırlamak için süt, yumurta ve sıvıyağı bir kaseye koyarak çırpın.
2- Peyniri rendeleyin ya da çatal yardımıyla ezin. Yufkaları 4 parçaya bölün.
3- Her parçaya fırça yardımıyla hazırladığınız börek sosundan sürün ve yufkanın size bakan geniş kısmına peynir parçalarını serpiştirin.
4- Yufkayı rulo şeklinde sarın, kendi etrafında dolayıp fırça yardımıyla kalan harçtan üzerine ve yanlarına sürün.
5- Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın ve börekleri fırın tepsisine dizin.
6- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Peynirli Gül Böreği |
|
şendul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2007
Mesajlar: 75 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74858
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012
8,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
500 gr beyaz peynir
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 kahve fincanı sıvıyağ
Yufkaları temiz ve kuru tezgahta üstüste koyun ve 4 eşit parçaya bölün. Derin bir kasede süt, yumurta ve sıvıyağı çırparak böreğin sosunu hazırlayın. Peyniri çatal yardımı ile ezin. Arzu ederseniz maydanozda kıyabilirsiniz. Yufkaların her parçasına börek sosundan fırça kullanarak güzelce sürün ve geniş kısmına peynirli içten koyup rulo şeklinde sarın. Rulo şeklinde sardığınız her parçayı kendi etrafında dolayarak fırın tepsisine yerleştirin. Bütün yufkulara aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine dizdiğiniz böreklere kalan sostan fırça kullanarak eşit şekilde sürün.üstüne çörek otu serpin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Gül Böreği (Hazır Yufkadan) |
|
gülbin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc4746
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
4,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Yumurta
1/2 Kg Yufka
100 gr Kaşar Peyniri
1/2 Litre Süt
1 Çay Bardağı Margarin
Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin. Üçgen parçaları rulo yaparak sarın. Bir ucundan tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Yumurtaları çırpın. Böreklerin üzerine sütlü yumurta harcı gezdirin. Çörekotu serpiştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında börekleri pişirin.
ML® Gül Böreği (Mantarlı) için tıklayın
|
Yufkadan Gül Böreği |
|
festival
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21189
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2008
3,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka,
250 gram rendelenmiş beyaz peynir,
yarım demet maydonoz,
yarım çorba kaşığı tereyağı
Yufkaları üst üste dizin. Üçgen oluşturacak biçimde 8 eşit parçaya bölün. Rendelenmiş beyaz peynir ile ince ince kıymış olduğunuz yarım demet maydonozu karıştırın.
Hazırladığınız içi, küçük üçgenlerin üzerine koyun. Sigara böreği gibi incecik sarın. Daha sonra, kendi etrafında döndürerek sarın. Tereyağı ile yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirli gül böreklerinin üzeri kızarana dek pişirin.
|
Gül Böreği |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7667
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
3,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 yumurta,
1 kg. yufka,
1 bardak sıvıyağ,
yarım kg. yoğurt,
yarım demet maydanoz,
250 gr. peynir,
1 tatlı kaşığı çörekotu,
1 tatlı kaşığı susam.
Hazırlanışı:
Bir kaba yoğurdu koyarak iyice çırpalım. Üzerine yumurtaları kırıp sıvıyağı dökelim ve karıştıralım. Masaya yaydığımız bir yufkanın üzerine hazırlamış olduğumuz karışımdan bir iki kaşık alarak her tarafına eşit şekilde serpiştirelim. Üzerine ikinci yufkayı koyarak aynı işlemi tekrarlayalım. Diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirip dörde bölelim. Bölünmüş yufkaların geniş kısmına kıyılmış maydanoz ve peynir koyarak yanlarını içe kapatmadan gül şekli vererek yağlanmış tepsiye dizelim. Kalan yağı ve çörekotunu üzerine döküp susam serpiştirelim. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirip sıcak olarak servis yapalım.
ML® Gül Tatlısı için tıklayın
|
GÜL BÖREĞİ (hazır yufka) |
|
Mira
Aşçı
Kayıt: 15.03.2011
Mesajlar: 14 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc62821
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2011
3,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram hazır yufka
100 gram peynir
1 yumurta
1/4 demet maydanoz
karabiber
zeytinyağı
ayçiçeği yağı
Yufkaları üst üste koyup geniş bir bardak veya fincanla daireler hâlinde kesiniz. Daha sonra, peynir, maydanoz, karabiberi iyice karıştırıp börek içi olarak hazırlayınız. Hazırladığınız bu içten bir miktar alıp, kestiğiniz dairelerin merkezine gelecek şekilde koyunuz. 4-5 yufkayı bu şeklide üst üste koyup, orta kısmına parmakla bastırınız. Kızgın ayçiçeği yağında kızartınız. Börekler gül şekli alır.
|
Gül Böreği |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc9704
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
3,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yaprak yufka
2 yumurta,
1 bardak süt
1 kaşık yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Peynir, kıyma
çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Yoğurt, süt, yağ ve yumurtayı çırpın. Yufkayı açıp üzerine bu karışımı sürün. Yufkayı dörde bölün. Kenar tarafına peynir ve kavrulmuş kıymayı ince şerit halinde yayın. Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini verin. Dolaba atın. Biraz sonra çıkarıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ile biraz zeytinyağı sürün. Çörekotu serperek 150 derecede, pembeleşinceye kadar pişirin.
|
GÜL BÖREĞİ (hazır yufkadan) |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43669
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
3,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
4 Yufka
1,5 Çay fincanı eritilmiş margarin
2 Çay fincanı beyaz peynir rendesi
1 Demet dereotu veya maydanoz
1 Yumurta
YAPILIŞI
1 Yufkaları muska gibi dörde bölünüz.
2 Bir yüzünü yağlayınız.
3 Yuvarlak tarafına boydan boya, maydanoz ve peynir rendesi karışımından yayınız.
4 Sıkıştırmadan sivri uca doğru sarınız.
5 Uzun ruloyu bir ucundan başlıyarak tekrar tekerlek gibi hiç boşluk bırakmadan sarınız ve çukur bir tepsiye diziniz.
6 Üzerine soğuk su dökerek on dakika su içinde bekletiniz, sonra süzgece çıkarıp süzülmesini bekleyin.
7 Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip, üzerine yağ ve yumurta sarısı sürünüz.
8 Kızgın fırında pişiriniz.
Not: Bu börek bu şekilde yapıldığı gibi aralarına yağ sürülmüş iki kat sigara böreği şeklinde de yapılabilir.
|
Gül Böreği |
|
Bahar At
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc73971
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012
2,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
100 gr kaşar peyinir
150 gr beyaz peyniri
3 çorba kaşığı margarin
2 bardak süt
4 adet yumurta
Tuz
Yufkaları önce ikiye sonra eşkenar üçgenler elde edecek şekilde sekize ayırın. eldeki üçgenlerin sivri uçlarına peynir karışımını koyun ve sarın. Ortaya çıkan uzun sigara böbeklerini yuvarlak olacak şekilde tekrar sarın. Bu şekilde oluşan gülleri tepsiye dizin. Öte yandan yağı ateşte eritip soğuduktan sonra süt ve yumurta ile çırpın. Tuzunu da ilave edin. Böreğin üzerine dökün. Bir saat bekletip dibine de süzülmüş olan yağları alıp üzerine sürdükten sonra fırına verin. Pişip üzeri kızardıktan sonra çıkarın.
|
Gül Böreği |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc77158
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2012
2,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yufka
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
1 yumurta
4 dal taze soğan
1 kilo ıspanak ya da bol maydanoz
200 gram beyaz peynir
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Taze soğanı ince ince kıyıp üzerine yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ekleyip karıştırın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurdu da ıspanaklı iç harca katıp bir kenarda bekletin. Yufkaların birini mutfak tezgâhında açın. Üzerini su ile sıvı yağ karışımıyla ıslatın. Ispanaklı harçtan serpin, üzerine bir yufka daha serin. Yine sıvı yağlı suyla ıslatıp, ikiye bölün. Rulo yapıp gül şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca fırından alıp dilimlere ayırın. Servis tabağına dizip ikram edin.
|
Gül Börek |
|
ovalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2015
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc104414
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2015
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
3 haşlanmış patates
1 adet rendelenmiş soğan
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber, kimyon, pul biber
Öncelikle yufkaları büyük üçgen şeklinde kesip hazırlayın. İçine rendelenmiş patatesi, soğanı, sütü ve baharatları harmanlayıp bir miktar koyup rulo sarıp gül şekli verin. Tepsiye büyük gül olacak şekilde hazırlayıp dizin. Üzerine sadece yumurta ve yoğurdu iyice karıştırın. Bu harcı yufkanın her yerine sürün. 200 derecedeki fırında da 35 dakika pişirilebilir.
|
Gül Böreği |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1370 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180130
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2024
120 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
5 adet günlük yufka
Büyük bir kase içinde çatal yardımıyla ufalanmış beyaz peynir
Dilerseniz beyaz peynirin içine İnce doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz
Yufka içine sürülecek sos malzemeleri
1 su bardağı süt
1 fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta beyazı
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu ya da susam
Bir kap içinde süt, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu çırpın.
Yufkalardan birini alarak tezgaha serin. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye ya da dörde bölün. (ikiye bölerseniz börekleriniz biraz daha büyük olacaktır.)
Sosu bir fırça yardımıyla böldüğünüz yufka içine sürün.
Çatal yardımıyla ezdiğiniz peynirleri enlemesine yufkanın içine dizin.
Hazırladığınız yufkaları rulo olarak sardıktan sonra gül şekline gelmesi için dolayın.
Bu işlemi yufkanız bitene kadar uygulayın.
Bir fırın tepsisini böreklerinizin yapışmaması için yağlayın.
Daha sonra tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerini çörek otuyla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|