|
Hazır Yufkadan Kıymalı Gül Böreği |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc73307
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2012
4,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kıyma
1/2 paket margarin
1 adet sivribiber
1 adet domates
1 adet soğan
1 demet maydanoz
3 adet yufka
3 bardak et suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 kase yoğurt
4-5 diş sarımsak
Öncelikle soğan rendelenip, sivribiber ve domates ince ince doğranır. 2 çorba kasığı yağda kıyma, soğan, sivri biber ve domatesler karıştırılarak kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızı ve karabiber ilave edilerek 5 dk. daha kavrularak ocaktan alınır.
Yufka masaya yayılarak dörde bölünür. Hazırlanan içten 2-3 kaşık, yufka parçalarının geniş tarafına konulur. Sigara böreği gibi rulo seklinde sarılır. Rulonun bir ucu ice doğru bükülmeye başlanarak gül gibi kıvrılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır.
İki kasık eritilmiş yağ böreklerin üzerine gezdirilir. 25 dk. fırında kızartılır. Diğer tarafta et suyu ısıtılır. Börek pişince tepsi fırından çıkartılıp ateşin üstüne konulur.
İki kepçe et suyu böreklerin üstüne dökülür. Hafif hafif tepsi sallanarak et suyu yayılır. Bütün et suyunu yedirinceye kadar işlem hafif ateşte tekrarlanır. Börekler tabaklara alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurttan 2-3 kaşık dökülür. Onun üzerine de yağda kızartılmış kırmızıbiber gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Gül Böreği (Kıymalı) |
|
ASIK
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc28045
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2008
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 g yağsız dana kıyması
1 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu)
bir tutam taze çekilmiş karabiber
3 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan
1+1/2 hazır yufka
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
Bir salata kâsesine kıyma, soya sosu (ya da soyu), zencefil ve kıyılmış taze soğanları yerleştirin. Karabiberi serpip, bir kenarda 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Her hazır yufka yaprağından 45 x 30 cm boyutlarında 3 dikdörtgen kesip, bu dikdörtgen biçimindeki parçalardan da 4'er dikdörtgen kesin. 12 krem karamel kabına, hamur parçalarını kenarlardan taşacak biçimde döşeyip, kâseyi buzdolabından alarak kıymayı hamurların üstüne paylaştırın. Dışa taşan kenarlara biraz erimiş tereyağı sürüp, her kenarından bir çiçek taçyaprağını andıracak biçimde harcın üstüne doğru katlayın ve kaplarda dik duracak kadar bastırıp düzleştirin. Üstlerineyeniden erimiş tereyağı sürüp, alüminyum folyoyla örterek börekleri fırında 20 dakika kadar pişirin. Sonra üstlerinin altın sarısı bir renk alması için alüminyum folyoları çıkarıp, 10 dakika daha pişirin. Krem karamel kaplarını fırından alıp, börekleri içlerinden parçalamadan çıkararak sıcak sıcak servis yapın.
|
KIYMALI GÜL BÖREĞİ |
|
hanende
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94288
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013
2,156 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
1 yumurta
İçi için:
150 gr margarin
300 gr kıyma
6 ad yeşil biber
2 domates rendesi
1'er çay kaşığı tuz, kırmızı biber, pul biber
Tavada soğan ve yeşil biber margarinde sotelenir diri iken kıyma ilave edilir. Kıyma kavrulurken içine domates rendeleri ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek soğumaya bırakılır. Yufka tezgaha yayılır Ortadan ikiye kesilir, kıymalı harç üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsinin ortasına gül şeklinde dolanır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. Üzerine yumurta sürülür, istenirse çörek otu ve susam serpilebilir. 200 derecede 35-40 dakika pişirilir.
Fotoğraf "ercan kaftan" tarafından gönderildi. 15.03.2019
|
Gül Böreği |
|
rengin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2007
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc75175
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
2 adet soğan
300 gr kıyma
Süt, yumurta ve sıvıyağ karıştırılarak sütlü harç hazırlanır.Soğan yemeklik doğranıp,kıyma eklenerek kavrulur. Haşlayıp suyunu süzdüğümüz ıspanak, kıymalı karışıma eklenir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber katılarak soğumaya bırakılır. Yufkaların herbiri altı parçaya bölünür.Önce sütlü karışımdan sürülür. Üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyulup,sarılarak gül şekli verilir. Yağlanan tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilerek 200 derecede pişirilir.
|
Gül Böreği |
|
urfalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı |
Kısa URL: https://ml.md/lc75435
Gönderme Tarihi: 03.May.2012
1,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yufka
500 gr kıyma
3 baş soğan
1 adet yumurtanın sarısı
bir miktar çörekotu (üzeri için)
Yufkaları ortadan bölün. Soğanları ve kıymayı kavurun. Baharatları ilave edin. Harcı eşit miktarda yufkaların içine koyarak kıvırın ve tepsiye dizin. Bir yumurtanın sarısını üstüne sürüp, daha sonra çörekotunu serpin.
|
Kıymalı Gülböreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140199
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
649 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 adet taze yufka
300 gr kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
100 gr tereyağı (5 yemek kaşığı)
Tuz
Karabiber
Bir tencerede tereyağının yarısını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve orta ateşte pişirin. Sarımsağı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve arzu ettiğiniz diğer baharatları da ekleyin. Ocaktan alın ve ince kıydığınız maydanozları da ekleyip karıştın.
Yufkayı açın ve 4 eşit parçaya bölün.
Tereyağının kalanını ısıtarak eritin ve fırçayla yufkaların üzerine bolca sürün. Yufkanın uzun kenarına 1/4 kadarını yayın. Kenarlarını katlayıp böreği rulo halinde sarın. Rulonun bir ucundan başlayıp diğer ucuna doğru salyangoz şeklinde sarın. Diğer yufkalar için de bu işlemi tekrar edin. Pişirmek için börekleri yağlanmış bir tavaya alın ve hafif ateşte iki tarafı da kızarana dek pişirin.
|
|