|
Gül Çöreği |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc75959
Gönderme Tarihi: 22.May.2012
2,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1/2 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI
3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
11-13 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ
İÇİ İÇİN:
100 GR. BEYAZPEYNİR VEYA LOR PEYNİRİ
1/2 DEMET MAYDANOZ
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız margarini, yoğurdu mahlepi, tuzu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane ile 0.3 mm kalınlığında açalım. Hamurun üzerine bir tatlı kasesini yatırarak bıçak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Yuvarlak hamurların kenarlarındaki kısımlara fazla ortaya gitmeden 5 kesik yapalım. Peyniri kıyılmış maydonozla karıştırıp hamurların ortalarına koyalım. Kesikler yaparak oluşturduğumuz kanatları üste doğru çevirip birbirinin üzerine hafifçe yapıştırarak hamurlara gül şekli verelim. Hamurlara fırça yardımı ile sıvı yağ sürerek önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
|
Gül Çörek |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33316
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı çiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Hamur malzemesiyle yumuşağa yakın kıvamda bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Sonra hamurdan yumurta kadar parçalar alınır. Merdaneyle 1 karış boyunda, 4 parmak eninde oval şekilde açılır. Ortasına yakın yerine iç karışımından konur. Önce rulo yapılır, sonra kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekraralanaır. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Gülistan için tıklayın
|
Gül Çörek |
|
kaju
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2016
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc114483
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2016
1,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr margarin
2 kave fincanı un
yarım su bardagı mısır nişastası
Yarım yemek kaşıgı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 kahve fincanı su
1 adet yumurta
25 gr pudra şekeri
25 gr kiraz
25 gr ahududu
Derin bir kaba 1 kahve fincanı (büyük) un, mısır nişastası, 1 tutam tuz ve pudra şekerini eleyip ortasına çukur açın.
Yumurta sarısını margarini ve suyu hamura ilave edin.
Kaptaki malzemelerle, el ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar arta kalan unu hamura ilave ederek adeta böreklik bir hamur hazırlayın. Hamuru dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Hamurdan küçük bezeler hazırlayın.
Bezeleri oklava ile daire şeklinde ince kalınlıkta açın.
Temiz bir mutfak makası ile spiral şeklinde, 2-3 cm kalınlığında şeritler kesin.
Gül şekillerin kenarlarının kıvrımlı olması isteniyorsa şekilli makaslar kullanılabilir.
Şeritleri kendi etrafında sararak gül şekli verin ve ortalarına birer kiraz veya ahududu koyun.
Bir fırın tepsisine dizin. Kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın.
|
|