4 adet güllaç yufkası
1.5 litre süt
350 gram şeker
250 gram ceviz
İstenilen miktarda bal
4 tatlı kaşığı gül suyu
2 adet nar içi
2 yemek kaşığı toz fıstık
Orta boy tencereye şekeri ve sütü koyup karıştırın. Kaynama noktasına gelmeden önce ocağı kapatın. Dikdörtgen cam bir kap içerisine 1 adet güllaç yufkasını koyup, üzerine 1 kepçe şekerli ılık süt dökerek yufkayı üçe katlayın. Ardından 2 kepçe daha şekerli ılık süt dökerek yufkayı yumuşatın. Yufkanın alt kısmına şerit halinde kırılmış ceviz dökünüz. Yufkayı cevizler içinde kalacak şekilde rulo yapın. Ardından gül şeklinde içe doğru kıvırın. 4 adet güllaç yufkası için de aynı işlemi yapın. Bütün güllaçlar hazır olduğunda üzerlerine gül suyu, bal, nar içi ve toz fıstık koyarak servis edin.
4 su bardağı süt
3 poşet Dr. Oetker Pembe Pudra Şekeri
1 - 1,5 yemek kaşığı gül suyu
6 adet güllaç
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için:
badem
Kalıp:
Yuvarlak kalıp (Ø 24 cm)
4 su bardağı sütü bir tencereye alın ve arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Üzerine pembe pudra şekerlerini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Gül suyunu ekleyip karıştırın ve ılıması için bekletin.
Ilık olan sütü geniş bir tepsiye boşaltın. 3 adet güllaç yaprağını tek tek süte batırarak ıslatın ve kalıbın içine üst üste sıralayın. Üzerine bademleri serpin. Kalan güllaç yapraklarını süte batırıp bademlerin üzerine koyun. Kalan sütü üzerine dökün ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyip badem ile süsleyerek servis yapın.