|
|
Gül Kadayıf |
|
mutlu prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51967
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
250 gram taze kadayıf
150 gram iç ceviz
100 gram fındık
1 paket 250 gramlık şeker
Yarım fincan toz şeker
Kreması için:
Yarım su bardağı pirinç (haşlanacak)
yarım kg süt
1 paket vanilya
1 fincan toz şeker
Hamuru için:
1 adet yumurta sarısı
yarım fincan süt
1 fincan yağ
aldığı kadar un
açmak için nişasta
Şurubu için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
limon suyu
Yumurta sarısı, süt, yağ ve unu birlikte yoğurarak hamur haline getirin. 1 saat kadar dinlendirin. Nişasta ile ince açın. Kreması için, süt, şeker ve haşlanmış pirinci birlikte haşlayarak lapa haline getirin. Koyu bir kıvam alınca ateşten alıp, blendırda karıştırın. İçine vanilya ekleyin. Bu arada 3 su bardağı şeker ve suyu kaynatarak şurubu hazırlayın. Kaynamaya başladığında içine limon suyu katın. Biraz sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 250 gram tel kadayıfı didikleyin. 125 gram margarini eritin. Kadayıfın üzerine ılıkken dökün. Karıştırın. Kadayıfın üzerine basürın. Ceviz ve fındığı ince dövün. İçine yarım fincan toz şeker katıp, karıştırın. Hamuru düz bir zemine serin. Üzerine kremayı yayın. Onun üzerine ceviz fındık karışımını koyun. Hamuru rulo şeklinde sarın. Bıçakla dilimler halinde kesin. Tepsiye yatık olarak dizin. Üzerlerine birer parça margarin koyun. Fırında kızartın. Çıkarttıktan sonra şerbetini döküp servis yapın.
ML® Yaban Gülü için tıklayın
|
Gül Kadayıf |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4010
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
2,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayif
150 gr Iri Dövülmüs Ceviz
Tarçin
Serbeti için:
4 su bardagi seker
3 su bardagi su
1/4 limon
Süslemek Için:
Antep Fistigi
YAPILIŞI
Ilk yufkayi düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmis margarinin yarisini kasik ucu ile yufkaya sürelim.Firça yardimiyla yagi yufkanin her tarafina dagitalim. Tel kadayifin yarisini yufkanin üzerine esit miktarda yayalim. Üzerine tarçin serpelim. Iri dövülmüs cevizin yarisini kadayifin üzerine yayalim. Yufkayi sikica rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir biçak yardimiyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim. Yuvarlak parçalari hafifçe yaglanmis firin tepsisine yatik olarak dizelim. Orta isili firinda kadayif sarmalarini alti üstü hafifçe kitirlasip, kizarana dek pisirelim. Kadayif sarmalarinin kizarmasini beklerken bu arada bir tencereye sekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalim. Kaynadiktan sonra serbeti atesten alarak sogutalim. Kadayif sarmalar kizardiginda firindan çikarip ilitalim. Ilik serbeti sarmalarin üzerine dökelim. Serbeti emen tatlilari servis tabagina alip, dövülmüs Antep fistiklari serpistirerek servis yapalim.
|
|
Gül Kadayıf Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|