|
|
Gül Mantısı |
|
napolyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149213
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2020
515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
İç harcı için:
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Kimyon
Karabiber
Tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3,5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Hamur malzemelerini bir kaba alın.
Sert kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
Daha sonra hamurunuzdan 2 beze alıp incecik açın. Hamuru açarken az miktarda un kullanmaya dikkat edin.
Açtığınız yufkaları bir bardak yardımıyla daire şeklinde kesin.
Kıymalı harcı yerleştirip gül şekli verin ve fırın tepsisine dizin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
Sos için; sıvı yağı tavaya koyun. Kızınca salçayı koyun ve kavurun. Biraz suyla açın ve bir taşım kaynatın.
Mantıyı fırından çıkarıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Ardından kurumaması için üzerini bir tepsi ile kapatıp tekrar fırına verin.
180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar daha pişirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis edin.
|
Gül Mantı |
|
cumhur
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38804
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2009
2,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
2 yumurta
Tuz
Biraz ılık su
İÇİ:
250 gr. kıyma
1 adet çok ince kıyılmış soğan
Tuz
Karabiber
ÜSTÜ:
4 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2,5 su bardağı soğuk et suyu
Kıyma, elde ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber bir kapta karıştırılır. Un hamur kabında elenir, ortası açılır içine yumurta ve tuz konup azar azar su ilave ile sert bir hamur yapılır/Bezelere ayrılır. Üzeri ıslak bez ile örtülerek 1 saat dinlendirilir. Oklavayla bezeler açılır. Çay bardağı yardımı ile daireler kesilip yan yana ve üst üste gelecek şekilde üç parça konur. Üzerine bir çay kaşığı dolusu kıyma konur, rulo sarılıp ortadan ikiye kesilir ve gül şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk et suyu dökülüp tekrar fırına konur ve kapatılır. 10 dakika fırının içinde tutulur. Bu sırada et suyunun çekmesi sağlanır, fırından alınır, servis tabağına sarımsaklı yoğurt konur, üzerine mantılar yerleştirilir. Daha sonra kırmızı biberle yağ gezdirilir, nane serpilerek servis yapılır.
|
|
Gül Mantı Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|