Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Gül Reçeli (Isparta) (4 adet - 587,989 defa bakıldı)

Gül Reçeli (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gül Reçeli (Isparta)

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc9178
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
5,063 defa indirildi / yazdırıldı




350 gr reçellik gül
6 su bardağı tozşeker
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.


ML® Gül Reçeli için tıklayın


GÜL REÇELİ (Isparta)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36038
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
4,010 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kokulu pembe gül
1 adet limon suyu
2 kg. toz şeker

Gül yaprakları iyice yıkanarak üzerine bir su bardağı şeker konur ve iyice ovulur. Kalan şekerle bir tencerede kıvamlı şurup hazırlanır. Ovulan gül yaprakları çıkan suyuyla beraber şuruba atılarak kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Üzerine limon suyu ilave edilerek bir karışım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. 5 dakika sonra kavanoza konur, soğuyunca kapağı kapatılır.


Gül Reçeli (Isparta)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105479
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2015
2,852 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yarım kg Gül Yaprağı
2,5 kg Toz Şeker
Yarım Litre Su

Önce gül yapraklarının beyaz kısmı kesilerek ayrılır, kalan pembe yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olmak üzere bir kâseye istif edilir ve üstü kapatılır.
Beyaz yapraklar başka kâseye alınır, üzerlerine kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır.
2 gün sonra pembe yaprakların olduğu kâse açılır ve hamur gibi yoğrularak tekrar üzeri örtülür.
1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün suyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir. Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır.
Köpükleri sürekli alınarak kıvamına gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Renk vermesi için şalgam kaynatılarak suyundan bir miktar konabilir.



Gül Reçeli (Isparta)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144751
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2019
635 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

250 gr reçellik Isparta kırmızı gülü
2 su bardağı toz şeker
1 litreye yakın su
½ limonun suyu

Şekeri suya katın ve tencerede 10-15 dakika kaynatın. Limon suyu ilave ederek beş dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır, soğumaya bırakın.
Hamuru için hafif yumuşatılan tereyağına pudra şekeri, vanilya ve yumurtalar, sonra da irmik ilave ilave edin. Karışıma un ile birlikte kabartma tozu ilave edin; yumuşak bir hamur hazırlayın. Top top kopardığınız hamura şekil verilir; hafif yağlı fırına dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Ortalarına fındık bastırın. 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şekerpareler sıcakken üzerlerine soğuk şerbet dökün. Soğuk servis edin.







Gül Reçeli (Isparta) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(4 adet Gül Reçeli (Isparta) 587,989 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort