|
Gül Şerbeti |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9007
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu
Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın. Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun. Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın. Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 13.09.2015
|
Gül Şerbeti |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc26227
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2008
3,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
(Mütevazı Lezzetler® İkramlar kitabımdan alınmıştır)
4 Su bardağı kokulu gül yaprağı
3 Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı su
1 Limonun suyu
# Gül yaprakları ayıklanır, yıkanır, suyu süzülür.
# Temizlenmiş gül yaprakları alüminyum olmayan bir tencereye konur, üzerine toz şeker katılır, iyice ovulur.
# Tencerenin kapağı kapalı olarak (hiç açmadan) 2 gece bekletilir.
# Sürenin sonunda dinlenen yaprakların üzerine 4 su bardağı su eklenir. Orta ateşte bir iki taşım kaynatılır.
# Ocaktan alınır, ince süzgeçten geçirilir, gül yaprakları atıldıktan sonra, suyu tekrar ocağa konur, koyulaşmaya başlayınca limon suyu katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
# Şerbet soğuyunca kavanoza alınır. İkram edileceği zaman 1 su bardağı soğuk su içine 1 çorba kaşığı hazırlanan özden katılır, karıştırılır.
# Arzu edilirse üzerine toz karanfil, yağsız kavrulmuş badem, kavrulmuş susam serpilebilir.
Not: Yıkanma sırasında gül yaprakları zedelenmeden yıkanmalı, suda fazla bekletilmemelidir. Aksi taktirde gülün kokusu gider.
Bu ve daha fazla tarifimi; https://ml.md adresinde bulabilirsiniz.
|
Gül Şerbeti |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110339
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2015
2,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
2,5 litre su
30 gram tomurcuk gül
250 gram şeker
20 gram lohusa şekeri
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
Tomurcuk gülleri iyice yıkayın. Üzerine su, lohusa şekeri, çubuk tarçın ve karanfili ilave edin. Biraz ısıtıp şekeri ilave edin ve kaynatın. Kaynattığınız karışımı bir tülbent yardımıyla süzün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
|
Gül Şerbeti |
|
azade
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc137989
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018
674 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
Yarım kg. kokulu gül yaprağı
2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta akı
4, 5 su bardağı su
Tencerenize suyu koyun ve kaynatın. Gül yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun. Ayrı bir kasede yumurta akını çırpın. Tozşekerle beraber yumurta akını tekrar tencereye koyun ve birlikte bir taşım kaynatın. Kaynamış şurubu, temiz bir bezle süzerek, kapaklı cam bir kaseye boşaltın. Soğuyunca, gül yaprakları serperek servis yapın.
|
|