|
Gül Şurubu |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1588
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
15-20 adet kokulu pembe gül
5-6 kahve kaşığı limon tuzu
5-6 gelincik
Gülün beyaz dipleri kesilir, yıkanır.
Bir kavanoza doldurulup limon tuzu konur. Üzerine su doldurulur. Kapak kapatılıp 1- 1,5 ay bekletilir.
Kullanılacağı zaman: 1 bardak suya 1,5 çorba kaşığı esas olmak üzere şekerli su hazırlanır.
İstenen oranda gül şurubu ilave edilir. Karıştırılıp buz atılır.
ML® Gül Şerbeti için tıklayın
|
Gül Şurubu |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8216
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo gül
2,5 adet limon
2 kilo şeker
20 adet gelincik yaprağı
Gül yaprağı (beyazı alınmış, pembesi kalmış olacak) 20 gelincik yaprağı, 2,5 limonun suyu ve yarım kilo pudraşeker ile karıştırılıp bir kavanoza konur. Her gün yapraklar alt üst edilir. Altı gün sonra kaynamış koyu şekere hazırladığımız gül katılır ve hemen ateşten alınır. Soğuduktan sonra süzülüp şişelere bölünür. Mantarlanır, mumlanır, şişelere ters konup saklanır.
ML® Naneli Ayran için tıklayın
|
Gül Şurubu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36855
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram gül yaprağı
1 litre su
1500 gram şeker
3 çorba kaşığı limon suyu
300 gram gül yaprağı bir tencereye konulur ve 1 litre su eklenerek yarım saat kaynatılır. Sonra güllerin suyuna 1500 gram şeker ilave edilir. Şekerli gül suyu, gayet kuvvetli ateşte tam 5 dakika kaynatılır. sonra da şuruba 3 çorba kaşığı limon suyu katılır ve bir taşım daha kaynatıp tencere ateşten alınır. Sonra şurubun üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alıp atıldıktan sonra bu başka bir tencereye süzülür ve iyice soğuduktan sonra şurup şişelere konulur.
ML® Kızılcık Şurubu için tıklayın
ML® Kızılcık Şurubu (görsel)
|
GÜL ŞURUBU |
|
aydagül
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc57268
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010
2,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tartı ile satılan güllerden bir iki kilo tedarik edip ayıkladıktan sonra bir cam kavanoza koymalıdır.
Gül yapraklarının üzerlerine bir litre kadar sıcak su döküp, kavanozun ağzını ıslâk bir bezle örtmelidir. Bu vaziyette bir gece bıraktıktan sonra, sabahleyin bezi kaldırıp gül yapraklarını bir tahta kaşıkla, kuvvetli ezerek suyu ile süzgeçten geçirip hasıl olan bu suyu kapalı şişeye almalıdır.
Diğer taraftan, bir kilo su ile kestirilmiş üç kilo şeker şerbetine gül suyunu da katarak şurup kıvamı elde edilinceye kadar kaynatmalıdır.
Güller, renk vermemişse biraz da kırmızı boyası atmalıdır. İndirilmeden içine bir limon dahi sıkmalıdır.
|
Gül Şurubu |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75668
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
2,273 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
50 gr. reçellik gül yaprağı
125 gr. şeker
1 limonun suyu
1 litre kaynak suyu (4 su bardağı)
Gül yapraklarını ve şekeri bir karıştırma kabına koyun. Yaprakları şekerle iyice ovun. Yapraklar dokularını yitirip tamamen şekere karışıncaya kadar, yaklaşık 8-10 dakika bu işlemi sürdürün. Limon suyu ve kaynak suyunu şekerli yapraklara ekleyin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaptaki malzemeyi süzdürerek bir sürahiye aktarıp buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis yapın.
|
|