Kısa URL: https://ml.md/lc165095
Gönderme Tarihi: 27.May.2022
158 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. kuşbaşı doğranmış dana eti
4 adet soğan
150 gr. tereyağı
3 diş sarımsak
2 adet patates
2 tatlı kaşığı bibersalçası
2 adet kırmızı kapya biber
Kırmızı pul biber
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı mercanköşk
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı karabiber
Etleri kırmızı pulbiber ile karıştırıyoruz. Kapaklı bir güvece alıp suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağı ilave ediyoruz ve tereyağın yanmasını önlemek için bir miktar ayçiçek yağı ekliyoruz. Sırasıyla ince ince doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz ve salça ilave ediyoruz. Patatesleri ve biberleri küp küp doğrayıp ilave ediyoruz. Bütün baharatları ve malzemeyi ekleyip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.
250 g kuzu ön kol
2 adet soğan,ince kıyım
1 çay kaşığı tatlı toz biber
Etleri örtecek kadar sebze suyu
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı su
30 g SEK Krema
300 g lahana turşusu (ev yapımı)
Kırmızı toz biber,soğan ve etleri tencereye ekleyin. Kapağı kapalı, 150 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk pişirin. Turşuyu bol suda yıkayın ve güvece ekleyin. Etleri örtecek kadar sebze suyu ekleyin. 180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dk pişirin. Unu biraz su ile akışkan hale getirin, tereyağını bu karışıma ekleyin ve homojen bir karışım elde edin. Fırından aldığınız sıcak yemeğe karışımı yedirin ve sıcak servis edin.