Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Güllü Baklava (Kayseri) (3 adet - 24,229 defa bakıldı)

Güllü Baklava (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güllü Baklava (Kayseri)

ıbrık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc149117
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2020
329 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Büyükşehir Belediyesi

5.5 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı limon suyu
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
300 gr tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı şeker
6 bardak su
3 su bardağı nişasta

Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın.
Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın.
Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkartın.
Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve açtıktan sonra ortasından tutup saat yönünde çevirin.
Orta kısmına doğranmış cevizi yerleştirip kenarlarını kapatıp ters çevirip, yağladığımız tepsiye yanyana dizin.
Kalan eritilmiş tereyağını üzerine serpiştirin.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine soğuk şerbetini ekleyin. En az 1 saat bekletip servis edin.



Güllü Baklava (Kayseri)

lüle
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc131669
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
605 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2 yumurta
1 çay bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Şeker
Ceviz

Hazırlana hamur beziler ince ince açılır. Açılan beziler 4 eşit parçaya bölünür. Parçalar üzerine dövülmüş fındık, ceviz veya çam fıstığı konulup elle büzülür. Büzülen parçalar tepsiye dizilip fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine şerbet dökülerek çekmesi beklenir.


Güllü Baklava (Kayseri)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116316
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2016
3,586 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
5,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz

Şeker ve 5 su bardağı su tencereye koyulur, 10 dk. kaynatılıp, limon suyu eklenir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır, ılımaya bırakılır. Geniş bir kaba 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuz koyulur. Yumurta karışıma kırılıp, iyice karıştırılır. Un yavaş yavaş ilave edilir, yumuşak bir hamur yapılır. Hamur 12 bezeye ayrılır. 3-4 saat dinlendirilir. Her beze yarım mm. kalınlığında çok ince açılır. Her bir yufka 4 parçaya ayrılır, Her parçanın ortasına yarım ceviz içi koyulur. Yufka her iki kenarından buruşturularak ortaya toplanır, iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters çevrilir. Baklavalar tepsiye dizilir. Tereyağ ve artan sıvıyağ yakmadan ısıtılıp, baklavaların üzerine gezdirilir. Orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye değin yaklaşık 35-40 dk. pişirilir. Fırından çıkınca 2-3 dk. bekletilip, soğuk şurup dökülür, üzeri kapatılıp çekmesi beklenir. Servis tabağına alınarak servisi yapılır.







Güllü Baklava (Kayseri) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(3 adet Güllü Baklava (Kayseri) 24,229 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort