|
Güllü Baklava (Kayseri) |
|
ıbrık
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc149117
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2020
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
5.5 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı limon suyu
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
300 gr tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı şeker
6 bardak su
3 su bardağı nişasta
Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın.
Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın.
Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkartın.
Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve açtıktan sonra ortasından tutup saat yönünde çevirin.
Orta kısmına doğranmış cevizi yerleştirip kenarlarını kapatıp ters çevirip, yağladığımız tepsiye yanyana dizin.
Kalan eritilmiş tereyağını üzerine serpiştirin.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine soğuk şerbetini ekleyin. En az 1 saat bekletip servis edin.
|
Güllü Baklava (Kayseri) |
|
lüle
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc131669
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
605 defa indirildi / yazdırıldı
|
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 yumurta
1 çay bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Şeker
Ceviz
Hazırlana hamur beziler ince ince açılır. Açılan beziler 4 eşit parçaya bölünür. Parçalar üzerine dövülmüş fındık, ceviz veya çam fıstığı konulup elle büzülür. Büzülen parçalar tepsiye dizilip fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine şerbet dökülerek çekmesi beklenir.
|
Güllü Baklava (Kayseri) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116316
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2016
3,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
5,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
Şeker ve 5 su bardağı su tencereye koyulur, 10 dk. kaynatılıp, limon suyu eklenir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır, ılımaya bırakılır. Geniş bir kaba 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuz koyulur. Yumurta karışıma kırılıp, iyice karıştırılır. Un yavaş yavaş ilave edilir, yumuşak bir hamur yapılır. Hamur 12 bezeye ayrılır. 3-4 saat dinlendirilir. Her beze yarım mm. kalınlığında çok ince açılır. Her bir yufka 4 parçaya ayrılır, Her parçanın ortasına yarım ceviz içi koyulur. Yufka her iki kenarından buruşturularak ortaya toplanır, iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters çevrilir. Baklavalar tepsiye dizilir. Tereyağ ve artan sıvıyağ yakmadan ısıtılıp, baklavaların üzerine gezdirilir. Orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye değin yaklaşık 35-40 dk. pişirilir. Fırından çıkınca 2-3 dk. bekletilip, soğuk şurup dökülür, üzeri kapatılıp çekmesi beklenir. Servis tabağına alınarak servisi yapılır.
|
|