Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karnabahar Tarifleri > Güveçte Bamya (5 adet - 245,586 defa bakıldı)

Güveçte Bamya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güveçte Bamya

Jale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc9438
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
2,978 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. kuru bamya
7 su bardağı su
2 adet limon
400 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
4 adet sivri biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz

Bamyayı 3 su bardağı suda 8-10 dakika haşlayın. Bamyaları haşlarken, içine 1 adet limonu sıkın. Parça eti, güvecin dibine yayın. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp, etlerin üzerine yerleştirin. Haşladığınız bamyaları ilave edin. Domatesi koyup, halka biçimde dilimleyin. Bamyalarımı zerine kapatın. Tereyağını nohut büyüklüğünde parçalara ayırın. Domatesleri üzerine doğayın. 4 su bardağı suya tuz atıp, kalan 1 adet limonu sıkın. Salçayı ilave ederek, karıştırın. Hazırladığınız bu sosu güvece dökün. Gü-vecin kapağını kapatıp, ocağa koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirip, servis yapın.


Güveçte Bamya

çağla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc22819
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008
2,722 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. bamya
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
2 adet piliç budu veya 250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Piliç butlarını, tütsüleyip ikiye ayırın. Soğanı piyaz biçiminde doğrayın. Bamyaların başlarını küllah biçiminde kesin ve domateslerin kabuklarını doğrayıp çekirdeklerini çıkarın. Parmak kalınlığında dilimleyin. Güvece piliç butlarını veya kuşbaşı etleri dizin. Üzerine sırasıyla bamya, soğan ve domatesleri sıralayın. Domateslerin üzerine tuz ve karabiberi serpip erittiğiniz tereyağını gezdirin. 3 su bardağı sıcak su katıp orta ateşte bir taşım kaynatın. Güvecin ağzını kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp, kısık ateşte 1 saate yakın pişirin.



BAMYA GÜVEÇTE

Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61254
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
2,532 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. bamya
2 tane domates
1 tane soğan
1 tane piliç (veya et)
tuz
1 kahve kaşığı biber
1 çorba kaşığı yağ

Güvece temizlenmiş tütsülenmiş, yıkanmış pilici, dörde bölünmüş soğanı, kabukları soyulmuş domatesleri dörde bölerek koyunuz. Üzerine yağ, tuz, biber, bamya ve bir litreye yakın su koyunuz. Ağzını hamurla kapayınız. Az kıvılcımlı ateşe güveci bırakınız. Pişince hamuru açınız.


Güveçte Bamya

turmerik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2011
Mesajlar: 27
Şehir: Paris-Fransa
Kısa URL: https://ml.md/lc75188
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,453 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo yaş bamya
3 adet domates
4 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet limon
Yarım kg kuşbaşı et
4 adet soğan

Öncelikle bamyaları ayıklayıp yıkanır ve sünmemesi için limon sıkıp kenerda bekletilir. 4-5 adet soğanı güveçte pembeleşinceye kadar biberlerle kavrulur. Yarım kilo kuş bası et ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Domates, salça ve en son bamyalar eklenir. Tuz ve karabiberden sonra 1 adet limon sıkılır ve ağzı kapatarak pişirilir. Suyu ilave edilir. Güveç ocaktan indirilirken sofraya ya da halıya konmamalıdır. Ocak kapandıktan sonra güveç hala kaynamaya devem eder. Pişirme süresini de ona göre ayarlamak lazımdır.


Etli Bamya Güveci

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc119224
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2016
1,612 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kuşbaşı et
500 gram bamya
2 baş soğan
2 adet do­mates
1 adet limon
1 adet yumurta
150 gr yağ
1 çay kaşığı tuz
1,5 bardak su

Tencereye et, yağ konur, biraz kavrulur az su ilave edilerek biraz daha pişirilir.
Bamyaların başı "koni" gibi kesilir, yıkanır.
Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir.
Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur.
Tuz serpilir, 1.5 bardak su konur. Ağzı kapatılır.
Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir.
Yumurta ile limon suyu çırpılır. Fırından almadan önce üzerine dökülür.
Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir.
Fırından alınır, suyu süzülür. Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır.
Suyu üzerine gezdirilir.






Güveçte Bamya Tarifleri Karnabahar Tarifleri



(5 adet Güveçte Bamya 245,586 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort