|
|
Güveçte bamyalı piliç |
|
aysesurelsan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16853
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2007
2,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
yarım kg. bamya
2 adet orta boy soğan
2 adet iri domates
4 adet sivri biber
8 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
Piliç parçalara bölünür, teflon tavada sadece renk alacak kadar kızartılır, uygun büyüklükteki bir güvece dizilir, üzerine iri doğranmış sivri biber serpilir, temizlenmiş, yıkanmış, süzülmüş bamya yerleştirilir. En üste rende domates tuz ve sirke konur, güvecin kapağı kapatılır, kısık ateşte 1 buçuk saat pişirilir.
|
BAMYALI PİLİÇ GÜVECİ |
|
nilgunkural
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25305
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2008
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gramlık bir piliç
doğranmış 2 soğan
2 çorba kaşığı yağ
doğranmış 4 domates
tuz
2 sivri biber
yarım limonun suyu
2 su bardağı et suyu
750 gram bamya
2 kahve fincanı sirke
Bamyaları ayıkladıktan sonra bol kaynar suya 2 kahve fincanı sirkeyi koyup 2 dakika kaynatın. Sonra sudan alıp üzerine soğuk su dökerek süzdürün. Yağı küçük bir tencereye koyup kızdırın, piliç parçalarını içine atıp altlarını ve üstlerini kızartın. Sonra yağı ile bir, güvece (yada tencereye) boşaltın. Domates, soğanı ve biberleri ÜstÜne yayıp bamyalarıda en üste, başları dışan gelecek şekilde dizin. Bamyalar hafif sararıncaya kadar pişirin, sonra et suyunu katın, tuzunu ve limon suyunu ilave edin; üzerine küçük bir tabak, onun üstüne kapağı kapatarak 45 dakika pişirin.
ML® Enginarlı Tavuk Güveci için tıklayın
|
|
Güveçte bamyalı piliç Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|