Kısa URL: https://ml.md/lc38972
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
3,146 defa indirildi / yazdırıldı
2 ad. dil balığı (çok iri)
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı krema
250 gr mantar
5 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
tuz
Dil balığı filetolarını enine şeritlere bölün. Şeritleri rulo yapıp küçük bir kürdan parçasıyla tutturun. Rulo yaptığınız parçaları bir toprak kaba veya borcama yerleştirin.
Tereyağını kızdırıp unu kavurun. İnce kıyılmış soğanı ve sarmısağı ekleyip karıştırın. Sırasıyla mantarı, suyu ve son olarak da kremayı ekleyin. Hazırladığınız sosu ruloların üzerine dökün.
160oC’a ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Çıkarıp üzerine kaşar rendeleri serpip tekrar pişirin. Sıcak servis yapın.
Not: Yemeği porsiyon toprak kaplarda yaparsanız, gerek servis ve gerekse manzara açısından daha güzel olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc114839
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2016
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 kg dil balığı
2 çorba kaşığı margarin
8 adet mantar
4 dilim kaşar peyniri
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı krema
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Ayıklanmış dil balığından 4 adet fileto çıkarın. Filetoların içine ikişer adet mantar koyun. Her bir filetoyu dolma sarar gibi sarın ve güveç kabına yerleştirin. Üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Diğer yandan margarini bir tavaya alın ve eritin. Un ilave edip hafifçe kavurun. Suyu yavaşça ilave edip karıştırın. Krema, tuz ve karabiber ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra sosu balık sarmaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc81322
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2012
2,087 defa indirildi / yazdırıldı
16 parça dil filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı balık suyu
1 kahve fincanı krema
1 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
1 bağ ince kıyılmış maydanoz
1) Dil filetolarının iki ucunu üst üste kıvırınız. Dibi düz bir kasrolün veya bir güvecin dibini 1 kaşık yağ ile yağlayınız ve balıkların kıvrılmış kısmını alta getirerek diziniz. Üzerlerine tuzu, sirkeyi, balık suyunu ve kremayı ilâve ediniz.
2) Domateslerin kabuğunu soyup ortadan enine kesip çekirdeklerini çıkarıp çok ince kıyınız ve balıkların üzerine serpiniz. Defne yaprağını ilâve edip ağzını sıkıca kapayarak 10-12 dakika balıkları pişiriniz.
3) Sonra balıkları çıkarmadan eğerek sularını başka bir tencereye tamamen süzdürünüz ve bu suyu karıştırarak kaynatınız.
4) 1 kaşık tereyağı ile unu birbirine karıştırıp balık suyunun içine ilâve ediniz. Karıştırarak 1 dakika kaynatıp ateşten alınız ve maydanozunu karıştırıp balıkların üzerine döküp hemen servis yapınız.