|
Güveçte Erikli Yaprak Sarması |
|
vildan keleş
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc115327
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2016
1,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr salamura asma yaprağı
10 adet yeşil ekşi erik
4 yemek kaşıgı margarin
3 su bardagı pirinç
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kasıgı domates salçası
1 tatlı kasıgı biber salçası
½ bağ maydonoz
1 çay kasıgı tuz
1 çay kasıgı karabiber
1 çay kasıgı kuru nane
1 çay kasıgı kimyon
2 su bardagı su
3 yemek kaşığı margarini tencereye alıp minik minik doğradığımız soğanlar pembeleşince domates ve biber salçasını ilave ediniz. Bolca yıkanmış pirinci, tuz ve diğer baharatları ilave edip biraz karıştırdıktan sonra 1 su bardağı su ilave edip pilav yapar gibi önce hızlı sonra kısık ateşte pişirip ocağı kapattıktan sonra kıyılmış maydanozu üstüne ilave edip kapağını kapatıp yarım saat dinlendiriniz. İyice yıkadığınız salamura yapraklarınıza bu içten koyarak kalem inceliğinde sarınız. Daha sonra güvece dizip sarmaların üstüne erikleri, 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı sana margarini küçük parçalar halinde ekleyip kısık ateşte güvecinizi 30 dakika pişiriniz.
|
|