Kısa URL: https://ml.md/lc24284
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
3,161 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi
5 adet patlıcan
750 gr. kuşbaşı et, ya da 250 gr. koyun kıyması
2 çorba kaşığı yağ
Bir avuç arpacık soğan
5 adet domates
Tuz
Karabiber
Güvece kuşbaşı eti, yağı ve soyulmuş arpacık soğanları koyup hafifçe kavurun. Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğradıktan sonra güvece ekleyin. Üzerine kabuklarını soyarak kuşbaşı doğradığınız domatesleri ilave edin ve tuzunu ekip 2-3 bardak kaynar su katın. Orta ısıda etler yumuşayıncaya kadar pişirerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc91613
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2013
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
4 Adet Patlıcan
300 Gr Yağsız İnce Çekilmiş Kuzu Kıyma
50 Gr Tereyağı
1 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kuzu kıymanızı ve tereyağınızı bir kap içerisinde içine tuz ve karabiber ilave edip, 25-30 dk boyunca ezerek iyice karıştırın. Daha sonra buzdolabında en az 3 saat ağzı kapalı bir şekilde dinlendirin.
Patlıcanların sap kısımlarını aldıktan sonra 2 parmak eninde olacak şekilde halka doğrayın. Kıymanızdan patlıcanlarınızın kalınlığını geçmeyecek kadar köfteler hazırlayın. Bu köfteleri patlıcan dilimlerinizin arasına yerleştirin ve güvecinize koyun. Güvecin boş bölümlerine yeşil biber ve 4′e bölünmüş domatesler ilave edebilirsiniz.
Fırınınızı ızgara konumuna getirin. Güvecinizi fırına verdikten sonra önce bir tarafını iyiçe pişirin. Daha sonra patlıcan kebabınızı çevirip diğer tarafının da iyice pişmesini sağlayın.