Kısa URL: https://ml.md/lc165995
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2022
301 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. kuşbaşı dana ya da kuzu eti
15-20 adet arpacık soğan
3 adet büyük domates
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet orta boy patates
15-20 adet taze fasulye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı bibersalçası
1 silme yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
6 adet çarliston biber
1 su bardağı su
Etleri suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Yağ ve salça ilave edip kavuruyoruz. Su ekleyerek etleri pişmeye bırakıyoruz. Sebzelerin tümünü kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Güvecin içine ilk olarak fasulyeyi, üzerine patatesi, sırasıyla kabak, patlıcan ve biberi diziyoruz, üzerlerine domatesleri ekliyoruz. Arpacık soğan ve sarımsakları da koyup üzerine etleri yerleştirip tuz ve baharatları ilave ediyoruz. Sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
3 adet küçük boy patlıcan
1 kase bamya
10-12 adet taze fasulye
2 adet küçük boy kabak
1 adet kapya biber
2 adet domates
4 diş sarımsak
6-7 adet arpacık soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Patlıcanları çizgi çizgi soyun ve halka doğrayın. Kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Kabakları halka doğrayın. Kapya biberlerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra doğrayın. Bamyaları ayıklayın ve bütün bırakın. Taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra ortalarından kırın. Güvece sırasıyla ayıklanmış arpacık soğanları, taze fasulye, bamya, kabak, suyu süzülmüş patlıcanlar ve kapya biberi dizin. Sebzelerin aralarına sarımsakları ekleyin. Baharatları ilave edin ve zeytinyağını gezdirin. Domatesleri küçük küçük küp doğrayın ve sebzelerin üzerine dökün. Güveci alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
Not: Güveçte yaz türlüsünü porsiyonluk olarak küçük güveç kaselerde pişirebilirsiniz. Güveç kaselerini fırından çıkarmadan önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip kızarmalarını bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.