Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Guymak (Karaman) (2 adet - 55,346 defa bakıldı)

Guymak (Karaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Guymak (Karaman)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32057
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,164 defa indirildi / yazdırıldı




Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kaymak ravak yağı (krema) 500 gr.
Süt 250 ml
Un 400 gr.
Şeker 800 gr.
Su 750 ml
Limon suyu 5 ml
Bal 50 gr

1) Kaymak, un ve süt birlikte karıştırılarak pembemsi bir renk alana kadar yarım saat kavrulur.
2) Kavrulan bu karışım orta boy bir tepsiye yayılarak fırında 15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
3) Diğer taraftan şeker, su, bal ve limon ile hazırladığımız şurup, fırından çıkan tatlının üzerine sıcak olarak dökülür.
4) Şurup çektikten sonra dilimlenerek servis yapılır.



Guymak (Karaman)

melik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc149550
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2020
335 defa indirildi / yazdırıldı




Fatma Ünlükuş

Uygun bir tavada kaymak eritilir ve elenmiş un iyice kavrulur.
Süt eklenir koyulaşana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Bir tepsiye yayılır ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Bal, limon suyu, su ve toz şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır.
Fırından çıkan tatlıya dökülür, çektikten sonra dilimlenerek tüketilir.






Guymak (Karaman) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(2 adet Guymak (Karaman) 55,346 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort