|
Haçapuri |
|
kör talih
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc155066
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2020
464 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
İçi için:
1 kase lor peynir
1 kase kaşar peynir
3 adet yumurta
Üzerine tereyağı
Ilık su, tuz ve sıvı yağı derin bir kap içerisinde karıştırıyoruz. Üzerine maya ve azar azar un ilave ediyoruz. Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini örterek mayalanması için bekletiyoruz. İç harcı için lor peynirini, kaşarı ve yumurtayı karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan bezeler alıyoruz. Hafif unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına harçtan koyup düzleştiriyoruz. Hamuru tekrar ortada topluyoruz, ters çevirip elimizle bastırarak açıyoruz. Teflon tavada arkalı önlü yağsız bir şekilde kızartıyoruz. Tereyağı ile yağlayarak servis ediyoruz.
|
Khachapuri (Gürcistan) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153714
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
Khachapuri yani Haçapuri, Gürcistanın geleneksel yemeği olan peynirli pide çeşitlerinden biridir. Haçapuri, Acara bölgesinde kayık şeklindedir. İmereti bölgesinde ve Gürcistanın genelinde yuvarlak şekilde sunulur. Gürcü mutfağının en önemli lezzeti olan bu pideli ekmek, yumuşak mayalı hamurla hazırlanır; yumurta ve peynirle pişirilir. Bunun dışında 2019da UNESCO tarafından taçlandırılmaya hak kazanmıştır.
|
Haçapuri (Gürcistan) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc112208
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2015
2,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz maya
Alabildiği kadar un
Harcı için:
Rende kaşar
Üzeri için:
Tereyağı
# Ilık suda toz maya 10 dakika bekletilir, yoğurma kabına aktarılır, üzerine ayçiçek yağı, tuz ve çok sert olmayacak bir kıvama gelene kadar un ilave edilerek yoğurulur.
# Hamur en az yarım saat dinlendirilir.
# Hamur 3 eşit parçaya ayrılır, merdane yardımıyla oval şekilde açılır. Önce 2 ucu birleştirilir, sonra iki kenarı cep gibi katlanır, kalan boşluğa bol miktarda rendelenmiş taze kaşar konur.
# 190 derece fırına verilir, açık pembe renkte kızarana kadar pişirilir.
# Fırından çıktıktan sonra üzerine fırça ile tereyağı sürülür.
|
Haçapuri (Gürcistan) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc107776
Gönderme Tarihi: 21.May.2015
2,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.chveneburi.net
1 Kilogram un
1 Küçük paket yaş maya
Yarım tatlı kaşığı karbonat
2 Yumurta
1/4 Paket tereyağı
Su
İç malzemesi:
Az tuzlu, erimeyen yumuşak köy peyniri
Dış kısmına sürmek için:
Tereyağı
Havuz şeklinde açılan unun ortasına maya, yumurta, karbonat, tereyağı ve su koyup, kulak memesi yumuşaklığından daha yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilerek hamurun mayalanması sağlanmalıdır. Kabaran hamurdan bolca unlanmış bir zemine yumruk büyüklüğünde alınan parçalar kalınca açılır ve ortasına, çatalla ezip elimizle yoğurduğumuz peynir koyulur. Sonra hamur elimizle inceltilir. Peynirin hamurun her tarafına yayılmasına dikkat edilir. Artık hazır olan hamurumuz önceden ısıtılmış sıvı yağlı teflon tavada (veya varsa demir sac da) altlı üstlü pişirilir. Pişirilen haçapurilerin üzerindeki unlar fırçayla temizlendikten sonra, her iki tarafına bolca tereyağı sürülür ve servis yapılır. Tereyağı hem daha lezzetli, hem de daha yumuşak olmasını sağlar.
|
|