Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baton Pasta Tarifleri > HACI KALFA TURTASI (1 adet - 32,414 defa bakıldı)

HACI KALFA TURTASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HACI KALFA TURTASI

Othello
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44487
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009
2,876 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr nişasta
200 gr sütçikolata
150 gr tozşeker
100 gr tereyağı
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kaşık un
30 gram pudraşeker
1 bardak süt
1 kaşık nişasta
1 kaşık vanilya tozu
1 kaşık kuru üzüm
2 incir şekerlemesi
1 bardak krem şanti

23 cm çapında bir turta kalıbı, içi yağlanıp unlandıktan sonra bir kenara bırakılır.
Bir kâsede tereyağı ile tozşeker konup tahta kaşıkla dövülerek iyice köpürtülür. Tereyağlı şeker köpürerek krema durumuna gelince, çırpmaya ara vermeden 3 yumurtanın sarısı teker teker katılır, 100 gr rendelenmiş sütçikolata eklenerek yedirilir. En sonunda da kabartma tozu ilave edilir.
Beri yanda yumurtaların akları çırpılıp kar köpüğü durumuna getirilir. Sonra kar köpüğünden kaşık kaşık alınıp karışıma katılır.
Karışım birbirine yedirilince turta kalıbına boşaltılır ve kap 170 derecede kızdırılmış fırına sürülüp 45 dakika pişirilir. Turtanın pişip pişmediği bir kibrit çöpüyle kontrol edilir. Kalıp fırından çıkarılır ve turta bir ızgaraya baş aşağı edilerek soğumaya bırakılır.
Turtanın hamuru pişince kremasının hazırlanmasına geçilir. Süt, vanilya tuzuyla kaynatılıp bir kenarda soğumaya bırakılır.
İki yumurtanın sarısı tozşekerle iyice çırpılıp beyazımtrak bir köpük haline getirilir. Bunu çırpmaya ara vermeden nişasta elekten geçirilerek azar azar katılır. Bu karışıma sicim gibi ince akıtılacak sütü de ilave edip yedirdikten sonra kâse içinde su bulunan ateşteki bir tencerenin içine oturtulur.
Krema kaynamaya başlayana kadar karıştırılarak benmaride tutulur; kaynamaya başlayınca porselen kâse ateşten alınarak ara ara karıştırılıp bir kenarda soğumaya bırakılır. Izgaranın üzerine oturtulmuş turta hamuru iyice soğuyunca, doğrama tahtasına oturtulur ve ağzı tırtıllı uzun bir bıçakla yanlamasına 3 eşit dilime doğranır. En alttaki dilim turta servis tabağına yerleştirilir, dilimin yüzü sütle ıslatıldıktan sonra kremanın yarısı dökülerek bir spatulayla düzeltilir.
Ortadaki dilimin alt ve üst yüzleri lsütle ıslatıldıktan sonra bu alt dilimin üstüne oturtulur. İkinci dilimin üst yüzeyine de kalan krema dökülüp spatulayla düzeltildikten sonra sonuncu ve üçüncü dilimin altı ve üstü sütle hafifçe nemlenir ve dilimlerin üzerine düzenli bir biçimde yerleştirilir.
Bu sonuncu dilimin üstüne bir bardak krem şanti dökülüp spatulayla üstüne ve yanlarına sıvanır. Bunun üstüne de pudraşekeri serpilir. Turtanın üstü çekirdeksiz üzümlerle ve türlü şekillerde doğranmış şekerlemelerle süslendikten sonra kenarları da rendelenmiş çikolataya bulanır ve turta tabağıyla birlikte buzdolabına kaldırılıp servis vaktine kadar orada tutulur.
İsteğe göre turtanın üstü ve kenarı krem şanti ile pudraşeker yerine evde yapılmış bir çikolatayla kaplanabilir.






HACI KALFA TURTASI Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet HACI KALFA TURTASI 32,414 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort