|
Hal Çorbası |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc472
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2005
3,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık yağ
2 iri soğan
1 iri pırasanın beyazı
2 orta boy patates
2,5 kilo et suyu
1 bağ maydanoz
tuz
Soğan, pırasa ve patatesleri soyup, boylamasına dörde yarın, sonra enlemesine ince ince doğrayın.Süzdükten sonra bir tencerede kızdırdığınız yağa atıp 4-5 dakika kavurun, etsuyunu ve tuzunu koyup yarım saat kadar pişirin.
|
Hal Çorbası |
|
ahenk canoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc57466
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2010
2,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 soğan
1 pırasa
2 patates
2 çorba kaşığı margarin
8 su bardağı et suyu
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz
Soğanları soyup ince ince doğrayın. Pırasayı temizleyip dilimleyin. Patatesleri soyup yıkayın, dörde kesin ve ince ince dilimleyin.
Margarini tencerede eritip, soğanı pembeleştirin. Pırasa ve patatesleri ilave edin 3-4 dakika kavurun. Et suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Çorbayı ateşten alıp maydanozu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Çorbanızın daha koyu olmasını istiyorsanız, 1 kahve fincanı pirinç veya şehriye ilave edebilirsiniz.
|
|