|
|
Halep Kurabiyesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57191
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
3,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
400 gr. un
200 gr. katıyağ
150 gr. pudra şekeri
1 kahve kaşığı vanilya
Dibi yuvarlak bir tencereye, erimemiş katıyağını koyunuz, içine pudra şekerini ekleyiniz. Tahta kaşığın sırtıyla ezerek karıştırınız. Yağ beyaz bir bulamaç haline gelinceye kadar bu işleme devam ediniz, içine elenmiş unu ve bir kahve kaşığı vanilyayı ilave ediniz. Yoğurarak hamur haline getiriniz, iyice bütünleşince bir saat kadar dinlendiriniz. Dinlendirdiğiniz bu hamuru, bir hamur tahtasında elle bastırarak yuvarlayınız. Hamur yuvarlanıp uzayınca, istediğiniz büyüklükte parçalar kesip, avucunuzda şekillendiriniz. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayınız. Tepsiye hazırladığınız kurabiyeleri, aralıklı olarak diziniz. Hafif hararetli fırında üstleri kuruyuncaya kadar pişiriniz. Kurabiyelerin üzerinin sararmamasına dikkat ediniz. Tabaklara alıp soğuttuktan sonra ikram ediniz.
ML® Şam Kurabiyesi için tıklayın
|
Halep İşi Un Kurabiyesi |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10766
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
8 kahve fincanı un,
200 gr tereyağı,
3 kahve fincanı pudraşeker,
1 kahve kaşığı vanilya.
Yapılışı:
Tereyağı porselen bir kâseye konur. Üzerine şeker dökülür ve tahta kaşıkla ezilerek, yağla şeker birbirine yedirilir. Sonra buna vanilya ile un katılır ve karışım yoğurularak hamur haline getirilir. Hamur kıvamını bulunca, üstü, nemli bir bezle örtülür ve yarım saat kadar dinlendirilir. Yarım saat sonra hamur yeniden yoğurulur, iki elle yuvarlanarak uzatılır ve bir baston durumuna getirilir. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kesilip her parça iki avuç arasında yuvarlanır ve çok hafif bir biçimde yassılaştırıldıktan sonra, yağa bulanmış tepsiye ikişer parmak arayla dizilir. Fırın orta derecede ısıtıldıktan sonra tepsi içine konur ve fınnın derecesi yan yarıya azaltılır. Kurabiyelerin üzeri hafifçe katılaşıncaya kadar, yani yarım saat kadar pişirildikten sonra tepsi fırından çıkarılır ve kurabiyeler bir tabağa aktarılır, soğuduktan sonra servis yapılır.
ML® Un Kurabiyesi için tıklayın
|
|
Halep İşi Un Kurabiyesi Tarifleri Cezayir Yemekleri
|
|