|
Halka Tatlısı |
|
betül71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc41455
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
4,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gr. margarin
3 ya da 4 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti İçin;
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
dilim limon
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Bir tencereye suyu, şekeri, limonu koyup, 5 dk. kaynatıp, hazırladığımız şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Tatlımız hazırlanana kadar şerbet soğumuş olur.
Orta boy bir tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine suyu, margarini, tuzu, şekeri ilave edip ocağın ateşini yakıyoruz. Su kaynayıp, yağ eriyince unu tek seterde topluca döküyoruz. Tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 3 dk. pişiriyoruz. Topakçıklar olmamasına dikkat ediyoruz. Tencereyi ocaktan alıp, ara sıra karıştırıyoruz. Parmağımızın dayanabileceği ısıya düştüğünde yumurtaları birer birer kırıp, hamurumuzu kaşık yardımıyla veya elimizle karıştırıyoruz. Son olarak irmiği ve nişastayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Bir tava içerisine bol yağ koyup, tatlımızın harcından tırtıklı uç takılmış şanti torbasına dolduruyoruz ve soğuk yağın üzerine halka şeklinde sıkıyoruz. Tavamızın içi tek sıra halinde dolduğunda ocağın ateşini yakıp, her iki taratı da nar gibi kızartıyoruz. Buradan direkt soğuk şerbet içerisine alıyoruz. Şerbetin içerisinde 3-4 dk. kalması yeterlidir. Buradan da hemen servis tabağına alıyoruz, işte çıtır çıtır halkalarınız hazır. Tatlımız aynı gün içinde yenilirse tam sonuca ulaşılmış olunur.
|
Halka Tatlısı |
|
zeyrek
Aşçı
Kayıt: 20.03.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc106148
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2015
4,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 tutam tuz
4 yumurta
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Su ve şekeri kaynatıp şerbeti yapın. Suyu ve yağı kaynatın, unu ekleyip tuz serpin. Hamur kaşığın etrafında toplanınca ocaktan alın. Biraz ılınınca içine yumurtaları teker teker kırıp yedirin. Hamurdan halkalar yapın, kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atın. Servis tabağına alarak servis yapın.
|
Halka Tatlısı |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64975
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
3,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
Un (1,5 bardak)
Margarin (1 tatlı kaşığı)
Su (1,5 bardak)
Yumurta (3 adet)
Tuz (1/4 çay kaşığı)
Şerbeti için:
Su (1,5 bardak)
Tozşeker (1,5 bardak)
Limon (çeyrek adet, suyu)
Kızartmak için:
Yağ (2 bardak)
Tatlının şerbetini hazırlamak için ocağa aldığınız bir tencereye 1,5 bardak su koyun, içine şerbetin şekerlenmemesi için tencerenin kenarlarına bulaştırmamaya çalışarak ortalayıp yavaşça 1,5 bardak toz şeker koyun. Üzerine çeyrek adet limonun suyunu sıkıp kalan posayı tencerenin içerisinde koyun ve şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra tencereyi tezgaha alın ve şerbetin ılımasını bekleyin.
Ocağa aldığınız başka bir tencereye 1 bardak su dökün. Suyun içine 1 tatlı kaşığı margarin koyun ve içine 1/4 çay kaşığı kadar tuz serpin. Suyu karıştırarak yağı eritin ve suyu kaynamaya bırakın. Su kaynadığı zaman çırpma teliyle hızlıca karıştırarak içine 1,5 bardak un koyun. Topak olmaması için çırptığınız hamuru tahta bir kaşıkla hızlıca karıştırarak pişirin.
2 dakika boyunca pişirdiğiniz hamuru oval bir kaba alın ve bir süre hamurun soğumasını bekleyin. Hamur hafif ılıyınca üzerine 1 adet yumurta kırın ve yumurtayı mikser ile çırpın. Yaklaşık yarım dakika sonra üzerine 1 adet yumurta kırın ve mikser ile çırpın. 1 dakika sonra 1 adet yumurta daha kırıp hamuru 2 dakika boyunca mikserle çırpın. Hamuru çırparken yarım bardaktan biraz daha az miktardaki suyu zaman zaman hamura ilave edin.
Bir dişli düyü krema sıkma torbasının ucuna takın ve hamuru torbanın içine koyun. İçine 2 bardak yağ koyduğunuz tencereyi ocağa alın ve yağın ısınmasını bekleyin. Kızan yağın içine hamuru sıkarak halka biçiminde şekil verin. Halka tatlınızı sürekli çevirerek her iki yüzünü de kızartın. Kızaran tatlıları yağdan çıkarıp ılıttığınız şerbete koyun. Yarım dakika kadar şerbette kalan tatlıları çıkararak bir tabağa aktarıp servise hazır hale getirin.
|
Halka Tatlısı |
|
hatiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc74729
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
50 gr margarin
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Bir miktar tuz
100 gr toz şeker (şerbeti için)
1 su bardağı su (şerbeti için)
Bir miktar ayçiçek yağı (kızartmak için)
Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hamur toparlanınca ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ekleyip yedirin. Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı küçük kareler oluşturacak şekilde kesin. Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak şekilde sıkın. Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıda kalacak şekilde kızgın yağa atın. Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa yardımıyla alın. Şerbet için gereken bütün malzemeleri kısık ateşte pişirin. Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir süre bekletin. Ilık servis yapın.
|
Halka Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118060
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2016
1,777 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülay Dursun
50 gr tereyağı
3 su bardağı su
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı sıvı yağ
Tereyağı ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Şekeri ve tuzu atıyoruz. Elenmiş un, nişasta ve irmiği de ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırarak birkaç dakika pişiriyoruz. Ocaktan aldığımız hamurun önce ılınması bekliyor ve sonra hamura 3 yumurtayı teker teker ilave edip iyice yediriyoruz. Bunun için mikser kullanırsak karışımın homojen olmasını sağlayabiliriz. Pürüzsüz bir hamur olmalı. Yıldız şekilli başlık takılmış bir krema torbasına hamuru dolduruyoruz. Geniş ve derince bir tencereye bolca sıvı yağ döküyoruz. Hamuru halka şeklinde sıkıyoruz ve ocağın altını kısık ateşte açıyoruz. Yağ kızıp hamurlar kızarmaya başlayınca ocağın altını biraz daha açıyoruz ve hamurları kızartıyoruz. Kızaran hamurlarımızı hiç bekletmeden soğuk şerbete alıyor ve 15 saniye şerbette bıraktığımız tatlılarımızı servis ediyoruz.
|
Halka Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143517
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2019
1,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 bardak toz şeker
1 bardak su
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Bir miktar tuz
Bir miktar irmik
Bir miktar pirinç unu
Bir miktar un
Şerbet için 1 bardak toz şekeri 1 bardak suyu ateşe koyun. Şerbet piştikten sonra soğuması için kenara alın.
Diğer kalan malzemelerin hepsini karıştırıp bir hamur hazırlayın. 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çimdik tuz, biraz irmik, biraz pirinç unu ve biraz un ilavesi ile çok katı olmayan çok da akışkan olmayan bir hamur hazırlayın.
Sıkma torbasına hazırladığınız hamuru doldurun. Yağı kızdırın. Sıkma torbasından yuvarlak şekilde hamurları kızgın yağa sıkın.
Kızarttığınız tatlıları servis tabağına çıkartın ve dilerseniz üstünü fıstık ile süsleyin.
|
Halka Tatlısı |
|
anneeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc108211
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2015
1,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı su
1 tutam tuz
4 yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Öncelikle tencereye suyu ve yağı birlikte yerleştirin. Su kaynayınca içine unu ve irmiği ekleyip tuz serpin. Hamur köpürecek ve karıştırınca hamur kıvamına gelecek kaşığın etrafında hamuru toplanınca ocaktan alın ve içine yumurtaları teker teker kırıp yedirin. Tavanın içine bol miktarda kızartma yağı dökün ve soğukken içine hamurdan küçük halkalar yapıp yerleştirin. Yağın altını yakın ve yavaşça hamurun pişip kızarmasını sağlayın. Daha sonra soğuk şerbetin içine atıp 3 dakika bekletin servis tabağına alıp ikram edin.
Not: Bu hamurla aynı zamanda profiterol de yapabilirsiniz. Tulumba tatlısı da bu hamurla yapılıyor.
|
Halka Tatlısı |
|
peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc123514
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017
1,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
Hamuru için:
1, 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
1, 5 su bardağı su
3 adet yumurta
1/ 4 çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
1, 5 su bardağı su
1, 5 su bardağı toz şeker
1/4 adet limonun suyu
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçeği yağı
Tatlının şerbeti için 1, 5 su bardağı suyu tencereye alın. 1, 5 su bardağı toz şekeri yavaşça ekleyin. 1/4 adet limonun suyunu ekleyin ve kabuğunu tencerenin içerisinde ilave edip şerbeti orta ateşte 15 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ılındırın. 1 su bardağı suyu başka bir tencereye alın. 1 tatlı kaşığı margarini ve 1/4 çay kaşığı tuzu ekleyin. Karıştırıp kaynamaya bırakın. Su kaynadığında bir çırpma teliyle hızlıca karıştırarak 1, 5 su bardağı unu ekleyin. Topak olmaması için çırptığınız hamuru tahta bir kaşıkla hızlıca karıştırarak pişirin. 2 dakika boyunca pişirdiğiniz hamuru oval bir kaba alın ve hamurun soğumasını bekleyin. 3 adet yumurtayı teker teker ilave edip mikserle çırpın. Hamurun kıvamını ayarlamak için kalan yarım su bardağı suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Krema torbasının uç kısmına tırtıklı şekil veren aparatı katın. Hamuru torbanın içine doldurun. 2 su bardağı ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırın. Hamuru krema torbası yardımıyla kızgın yağa halka şeklinde sıkarak atın. Tatlıları sürekli çevirerek her iki yüzünü de kızartın. Kızaran tatlıları yağdan çıkarıp Ilık şerbete ilave edin. 2 dakika bekletip tatlıları şerbetten çıkarın. Servis yapın.
|
Halka Tatlısı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144340
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019
896 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 tane yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Yarım limon suyu
500 gram un
2 yemek kaşığı irmik
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
750 gram şeker
500 mililitre su
Çeyrek limon suyu
Halka tatlısının şerbetinin iyice soğumuş olması gerekir. Bu nedenle önce şerbeti kaynatıp bir kenara alın.
O esnada hamur malzemelerini bir kaba alıp elinizle yoğurarak hafif akıcı bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru, krema sıkma torbasına aktarın. Torbanın ince tırtıklı ucunu kullanın.
Bol miktarda sıvı yağı ısıtın. Hamurdan yağa yuvarlak parçalar sıkın. Çok fazla hamur sıkmamaya dikkat edin, aksi takdirde yağın sıcaklığı düşer ve tatlılarınız yağ çeker.
Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın. 5 dakika bekletip ardından servis edin.
|
Halka Tatlısı |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156200
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
467 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
İlk önce şerbetini hazırlayalım.
Küçük bir tencereye su ve şekeri alalım.
Şerbetimizi bir kenara alıp soğumasını bekleyelim.
Karıştırma kabına tüm hamur malzemelerini alalım.
Güzelce çırpalım.
Kaşığa yapışan bir hamur elde edelim.
Sıkma torbasının içine bu hamuru yerleştirelim.
Kısık ateşte ılıttığımız yağımıza hamuru halka şekli yaparak sıkalım.
Her iki tarafını da kızarttıktan sonra soğuk şerbetin içine atalım.
3-4 dakika kalması yeterlidir.
|
Halka Tatlısı |
|
pastörize
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 49 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc155669
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2021
412 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı su
1 tutam tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp 15 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Ayçiçeği yağı, su, tuz ve unu bir tencerede bir araya getirip ocağa alın ve güzelce karıştırın.
Koyulaşan hamuru ocaktan alın ve soğuması için karıştırma kabına aktarın.
Hamurun ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin.
Bir yumurtayı iyice hamura yedirmeden diğerini eklemeyin.
Yumurtalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Tüm yumurtaları teker teker ekleyip karıştırdıktan sonra irmik, nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırın.
Hamurun yaklaşık yarısını sıkma torbasına aktarın.
Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıp hamuru spiral şeklinde kenarlarında boşluk bırakarak sıkın.
Hamur pişerken kabaracağı için kenarlarında boşluk bırakmaya dikkat etmelisiniz.
Tavanız dolduktan sonra pişirmeye başlayın.
Yavaşça kıtır kıtır pişmesini sağlayın.
Hamur kıtırlaştıkça maşa ile nazikçe sallayıp birbirlerine yapışmadan pişmesini sağlayın.
Bir yüzü güzel bir şekilde kızaran tatlınızı maşa yardımı ile çevirerek ötekini yüzünü de kızartın.
Her iki yüzü de güzelce kızaran tatlımızı tavadan alın.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine bırakın.
5 dakika sonra çevirin ve diğer yüzünün de şerbetlenmesini sağlayın.
Şerbetini çeken halka tatlısının üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
|
Halka Tatlısı |
|
mim
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc150676
Gönderme Tarihi: 21.May.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Hamuru için:
120 ml süt
50 gr tereyağı
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 tutam tuz
Şerbet için:
100 gr toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
Süt, tuz, tereyağı ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Hamur toparlanmaya başlayınca ocağın altını kapatın. Soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt üzerine halka şeklinde sıkın. Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hamur halkalarını kağıt üstte kalacak şekilde yağın içine atın. Bir süre bekleyip kağıtları üzerinden alın ve önlü arkalı kızartın. Pişen halkaları maşa ile alıp servis tabağına aktarın. Şeker, su ve limon suyunu kısık ateşte kaynatarak şerbeti hazırlayın. Soğuyan tatlıların üzerine sıcak şerbet gezdirerek dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Ilık servis yapın.
|
Halka Tatlısı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157782
Gönderme Tarihi: 19.May.2021
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamur için:
2 adet yumurta
2 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Öncelikle şerbetin hazırlanmış ve soğumuş olması gerekiyor. Hamuru için gerekli olan malzemeler karıştırılır. Sıkma torbası ya da pompaya doldurularak kızgın yağa sıkılarak kızartılır. Kızaran tatlılar yağdan çıkartılıp direkt şerbet atılır. 1-2 dakika şerbeti çekmesi beklenir ve şerbetten çıkartılır.
|
Halka Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162721
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2022
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
½ yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
2 su bardağı un
¼ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Kızartmak için:
2,5 su bardağı Ayçiçek yağı
Soğuması için öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın.
Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynamakta olan şerbete limon suyunu kattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
Tatlının hamurunu hazırlamak için; tereyağını derin bir tencereye alın. Tereyağı eridiğinde içme suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
Azar azar elenmiş un ve tuz kattığınız pataşu hamurunu, bir çırpma teliyle karıştırarak toparlanana kadar ocakta pişirin. Kıvam alan tatlı hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin.
Hamur soğuduğunda yumurtaları teker teker katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle karıştırın.
Hamurun toparlanması ve kızardığında daha çıtır bir kıvam alması için; son olarak irmik ve mısır nişastası eklediğiniz hamuru, tahta bir kaşıkla karıştırın.
Tatlı hamurunuz hazır. Krema sıkma poşetinin uç kısmına tırtıklı şekil veren aparatı takın. Hazırladığınız halka tatlısı hamurunun bir kısmını krema sıkma poşetine doldurun.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın. Tatlıları, krema sıkma poşeti yardımıyla halka şeklinde hazırlayın ve yağ tenceresine bırakın.
Halka tatlıları, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte renk alana kadar kızartın.
Sıcağı sıcağına soğuk şerbet tenceresine aldığınız halka tatlıları, şerbet karışımında 3-4 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alın. Şerbetini içen tatlıları, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
|
Halka Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169902
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2023
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Şurup:
1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un
1 yumurta
1 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı sirke
Pişirmek için:
2,5 - 3 su bardağı sıvı yağ
Su ve toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika arada karıştırarak kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın. Süre sonunda hamuru tezgaha alın, eliniz ile bastırarak yaklaşık 15 cm çapında açın. Orta kısmına yumurta, yumurta akı, nişasta, irmik ve sirkeyi koyun. Dıştan içe doğru katlayarak yoğurun. Hamur ele yapışan yumuşak bir hale gelince spatula ile dıştan içe doğru yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika yoğurun ve 0,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın.
Yaklaşık 30 cm çapındaki tencereye sıvı yağı koyun. İçine halka tatlısı şeklinde hamur sıkın. İki ucun yapışması için sıkarken üst üste getirin. Arada tencereyi hafifçe sallayarak hamur yüzeylerinin tamamen yağlanmasını sağlayın. Tencereyi orta ısıdaki ocağa alın ve hamurlar arkalı önlü kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran hamurları kevgir ile alın ve şurubun içine koyun. Yaklaşık 2 dakika karıştırarak bekletin ve ikinci bir kevgir ile servis tabağına alın. Kalan hamuru pişirmek için tencereyi ocaktan alın ve 2-3 dakika bekletin. Hamuru aynı şekilde sıkın. Tencereyi tekrar ocağa alın ve aynı şekilde pişirin.
|
Halka Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176954
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
Alabildiği kadar un
Kızartmak için ;
Bir miktar sıvı yağ
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 -3 damla limon
Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
1 çay bardağı ılık suyun içine 1 çay kaşığı kuru maya koyup karıştıralım ve 1 çay bardağı irmiğin içine dökelim.
20 dk bekletip, daha sonra 1 çay bardağı yoğurt ekleyelim.
Sonra un ekleyip yoğuralım.
Kıvamı poğaça hamurundan az cıvık olacak, ondan sonra ısınan yağa torba ile sıkıp kızartalım.
Soğuk şerbete batırıp servis edebiliriz.
|
|