Kısa URL: https://ml.md/lc120511
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2016
1,964 defa indirildi / yazdırıldı
Bir makarna çeşidi olan hamıraşının en büyük özelliği evlerde hazırlanmasıdır. Unun yumurta,tuz ve su katılarak yoğrulmasından oluşan hamurun oklavalarla açılıp ,üst üste getirilmiş demetlerin kesilmesi suretiyle hazırlanır. Bu malzeme tepsiler içinde mahalle fırınlarında kurutulur. Pişirmeye hazır hale gelen malzeme makarna gibi suya salınarak pişirilir. Genelde üzerine sarımsaklı yoğurt veya yağda pişirilmiş domates sosu dökülerek yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc150720
Gönderme Tarihi: 23.May.2020
1,345 defa indirildi / yazdırıldı
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Erişte Hamuru:
480 Gr Un
3 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
250 Ml Su
Yapılışı için:
2-3 Diş Sarımsak
300 Gr Süzme Yoğurt
30 Gr Tereyağı
Açtığınız unun ortasına yumurtaları kırın ve çatalla iyice birbirine katın.
Karışınca zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Beze haline getirip üstüne bez örterek dinlenmeye bırakın.
Sonrasında hamuru oklavayla açın ve şerit şerit kesin.
Kestiğiniz erişteleri unladığınız bir tepsiye dizin ve üstlerine de un serpin.
Birkaç saat kurumaya bıraktıktan sonra erişteleriniz hazır.
Uygun bir tencerede hazırlamış olduğumuz erişteler haşlanır ve süzülür.
Süzülmüş olan erişteleri sarımsaklı yoğurt ve üzerine erimiş tereyağla servis edilir.