|
Hamsi Buğulama |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165809
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve pul biber
Ayıkladığınız hamsileri yıkayın ve süzgece alın. Hamsileri tuzlayarak 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yuvarlak bir fırın kabının tabanına halka halka doğradığınız soğanların bir kısmını dizin. Soğanların üzerine hamsileri ve ardından kalan soğanları da dizin. En üstte kalacak şekilde halka doğranmış domatesleri de dizin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirdikten sonra baharatlarını serpin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için folyoyu çıkarın ve 10 dakika üzeri açık olarak tekrar fırınlayın.
Not: Buğulamadan önce balıkları tuzlayarak bekletmek, balığın lezzetini artırır.
|
Hamsi Buğulama |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163118
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022
241 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi, temizlenmiş, kılçığı çıkarılmış ve tuzlanmış
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 orta boy olgun, sulu domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
3 orta boy soğan, yuvarlak ve ince kesilmiş
3 adet limon, yıkanmış ve yuvarlak dilimlenmiş
7-8 dal maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Büyük ve derin bir tavaya önce dilimlediğimiz soğanları dizin.
Üzerine sırayla balıkları, domatesleri ve limonları düzgünce koyun.
Zeytinyağı gezdirin malzemelerin üzerine ve tuz, pul biber serpin.
15 dakika kısık ateşte ve kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Ardından irice doğradığınız maydanozları ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
|
Hamsi Buğulama |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158145
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo hamsi
2 soğan
2 domates
2 limon
4-5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber
2 çay bardağı su
Hamsileri ayıklayıp bol suda yıkayalım.
Soğan, domates ve limonları ince halkalar şeklinde dilimleyelim.
Maydanozu yaprak yaprak ayıralım.
Hamsileri derin bir kap içerisine alalım.
Karabiber, tuz ve sıvıyağı karıştıralım.
Düz tabanlı bir tencere içerisine balıklarımızı yerleştirelim.
2 çay bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar pişirelim.
Sıcak olarak servis edelim.
|
Hamsi Buğulama |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175678
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2023
105 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo hamsi
1 tane orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer çay kaşığı; karabiber, pul biber tuz
Yarım çay bardağı limon suyu
Hamsileri iyice temizleyin. Biraz tuzlu suyla yıkayın. Daha sonra bir kaba zeytinyağını ve baharatları koyup hamsileri içine atıp karıştırın.
Yağlı kağıdı yuvarlak fırın tepsisine koyun. Hamsileri yuvarlak şekil olacak biçimde yerleştirin.
Sonra soğanı halka hakla kesip üzerine yerleştirin. En son biraz daha soslu sevenler için küçük bir kaseye bir çay kaşığı salça koyun üzerine biraz sıcak su karıştırın ve hamsilerin üzerinde gezdirin. Fırına koyun yaklaşık 35-40 dakika sonra tüketilmeye hazır.
|
Hamsi Buğulama |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179352
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024
53 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kılçıksız hamsi
2 adet küçük boy soğan
1 adet limon
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın. Limonunuzun kabuğunu soyun, dilimleyin. Soğanınızı halka doğrayın.
Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın.Üzerine fileto şeklindeki hamsileri birbirinin üzerine yarım kısımlarını bindirerek dizin. Dilim limonları ekleyin. Su ve zeytinyağını ekleyerek 180-200 derecelik fırında önce alt, daha sonra alt-üst olarak, üzerini kapatmadan 50 dk kadar pişirin.
Not: Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur. Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz, ancak pişirimde karardığı için tercih etmiyorum.
|
Hamsi Buğulama |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179351
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024
43 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Hamsi (kılçıklarını isteğe göre ayıklayabilirsiniz)
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
2 adet limon
1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamsiler temizlenip isteğe göre kılçıkları ayıklanabilir (ben ayıkladım). Soğanlar ince kıyılır ve zeytinyağı ile karıştırılıp tepsiye serilir. Üzerine hamsiler dizilir. Daha sonra limonun bir tanesinin kabuğunu soyup küçük tüpçükler haline getirip hamsinin üzerine yayılır. Maydanozlar ince kıyılıp hamsilerin üstüne serilir ve diğer limonu da dilimleyip üzerini süsleyebilirsiniz. Ev yapımı biber salçamızı sulandırıp hamsilerin üzerine dökülür. Alüminyum folyoyla üzerini örtüp 200 derece ısıtılmış fırında 45 pişirilip afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur. Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz, ancak pişirimde karardığı için tercih etmiyorum.
|
|