Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kefal Tarifleri > Hamsi Buğulama (9 adet - 3,920,089 defa bakıldı)

Hamsi Buğulama


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamsi Buğulama

tanver
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2016
Mesajlar: 28
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc117538
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016
2,018 defa indirildi / yazdırıldı




Yüksel Blazer

Hamsi Soğan
Patates
Zeytinyağı
Maydanoz

Hamsiler güzelce ayıklanır. Tavanın altına bolca soğan soyulur. Üzerine hamsiler dizilir, bir kat patates kesilip dizilir. En üzerine de yine hamsi dizilir, üste de maydanoz doğranır. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.



Hamsi Buğulama

ruhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc123643
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
1,375 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Hamsi – 500 gr
Domates – 250 gr
Tatlı biber – 150 gr
Limon – 120 gr
Soğan – 100 gr

Balığın içini temizleyin, kafasını kesin, balığa tuz sürün. Sarımsağı bıçakla doğrayın. Soğan ile biberi doğrayın, limon ve domatesi halka olarak kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içini zeytin yağı (10 ml) ile yağlayın ve malzemeleri tabaka tabaka olarak aşağıdaki sırayla düzenli koyun: soğan, hamsi, sarımsak ve baharat, biber, domates, limon. Sonra tuz ekleyin ve üzerine zeytin yağı (20 ml) serpin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Hamsi Buğulama

tuzak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc136131
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
1,115 defa indirildi / yazdırıldı




Hamsi
Kuru soğan
Sarımsak
Zeytinyağı
Domates
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Limon suyu
Yarım su bardağı su,
Pul biber
3, 4 defne yaprağı

Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır. Sos yapımına geçilir. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir. Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir.
Sos hazır olduğunda, geniş bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir. Hamsiler kaç kat olacaksa, hamsilerin arasına o oranda sos konulur. Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur. En üste maydanoz doğranır. Limon suyu eklenir.
Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir. Gerek görülürse, tencerenin dibine kalacak şekilde biraz su eklenir. 15-20 dakika içinde hamsi buğlama hazır olacaktır.



Hamsi Buğulama

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145521
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
1,023 defa indirildi / yazdırıldı




http://kuzeydenlezzetler.com

1 kilogram hamsi
4 adet kuru soğan
2 adet domates
1 adet limonun suyu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber

Hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip,yıkıyoruz. soğanlarımızı halkalar halinde kesip tepsiye diziyoruz. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştiriyoruz. Limon suyu, zeytinyağını ve baharatları çırpıp balıkların üzerine döküyoruz. Zeytinyağı yerine küçük parçalar halinde tereyağı da koyabiliriz tepsimize. 175 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.



Hamsi Buğulama

yemek dostu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc152554
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
544 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011


1 kg hamsi
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet limon
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
5-6 adet defneyaprağı
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber

Hamsi balıklarının kafaları ve kılçıkları çıkarılıp bol su ile iyice yıkanır.
Yağlanmış bir tepsiye bir sıra hâlinde balıklar dizilir.
Soğanlar halka şeklinde doğranır ve hamsilerin üzerine dizilir.
Domatesler yuvarlak kesilip soğanların üzerine ilave edilir.
Maydanozlar ince doğranarak domateslerin üzerine serpilir.
En üste de limon dilimleri yerleştirilir, aradaki boşluklara defne yaprakları yerleştirilir.
Tuz, karabiber, bir çay bardağı su ve sıvı yağ ilave edilir.
Tepsinin üzerine alüminyum foly kapatılıp orta ısılı fırında 25-30 dakika pişirilir.
Fırından alınıp sıcak olarak yeşil salata ve limon dilimleri ile servis yapılır.



Hamsi Buğulama

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158145
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
217 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo hamsi
2 soğan
2 domates
2 limon
4-5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber
2 çay bardağı su

Hamsileri ayıklayıp bol suda yıkayalım.
Soğan, domates ve limonları ince halkalar şeklinde dilimleyelim.
Maydanozu yaprak yaprak ayıralım.
Hamsileri derin bir kap içerisine alalım.
Karabiber, tuz ve sıvıyağı karıştıralım.
Düz tabanlı bir tencere içerisine balıklarımızı yerleştirelim.
2 çay bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar pişirelim.
Sıcak olarak servis edelim.



Hamsi Buğulama

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163118
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg hamsi, temizlenmiş, kılçığı çıkarılmış ve tuzlanmış
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 orta boy olgun, sulu domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
3 orta boy soğan, yuvarlak ve ince kesilmiş
3 adet limon, yıkanmış ve yuvarlak dilimlenmiş
7-8 dal maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber

Büyük ve derin bir tavaya önce dilimlediğimiz soğanları dizin.
Üzerine sırayla balıkları, domatesleri ve limonları düzgünce koyun.
Zeytinyağı gezdirin malzemelerin üzerine ve tuz, pul biber serpin.
15 dakika kısık ateşte ve kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Ardından irice doğradığınız maydanozları ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.



Hamsi Buğulama

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165809
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
291 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg hamsi
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve pul biber

Ayıkladığınız hamsileri yıkayın ve süzgece alın. Hamsileri tuzlayarak 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yuvarlak bir fırın kabının tabanına halka halka doğradığınız soğanların bir kısmını dizin. Soğanların üzerine hamsileri ve ardından kalan soğanları da dizin. En üstte kalacak şekilde halka doğranmış domatesleri de dizin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirdikten sonra baharatlarını serpin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için folyoyu çıkarın ve 10 dakika üzeri açık olarak tekrar fırınlayın.

Not: Buğulamadan önce balıkları tuzlayarak bekletmek, balığın lezzetini artırır.



Hamsi Buğulama

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175678
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2023
105 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo hamsi
1 tane orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer çay kaşığı; karabiber, pul biber tuz
Yarım çay bardağı limon suyu

Hamsileri iyice temizleyin. Biraz tuzlu suyla yıkayın. Daha sonra bir kaba zeytinyağını ve baharatları koyup hamsileri içine atıp karıştırın.
Yağlı kağıdı yuvarlak fırın tepsisine koyun. Hamsileri yuvarlak şekil olacak biçimde yerleştirin.
Sonra soğanı halka hakla kesip üzerine yerleştirin. En son biraz daha soslu sevenler için küçük bir kaseye bir çay kaşığı salça koyun üzerine biraz sıcak su karıştırın ve hamsilerin üzerinde gezdirin. Fırına koyun yaklaşık 35-40 dakika sonra tüketilmeye hazır.







Hamsi Buğulama Tarifleri Kefal Tarifleri



(9 adet Hamsi Buğulama 3,920,089 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort