Yarım kilo hamsi
İç harcı için:
1 adet soğan
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 silme çay kaşığı karabiber, pul biber, kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Servis için:
Limon
Hamsilerimizin kılçıklarını temizlieyip fileto haline getiriyoruz. İç harcı için zeytinyağıyla birlikte küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Ardından yıkamış olduğumuz pirinçlerimizi ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Salça ve baharatlarımızı da ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz. İç harcımızı ocaktan aldıktan sonra ince ince doğradığımız maydanozlarımızı harcımıza ilave ediyoruz.
Dolmamızı yapmak için fileto halindeki hamsilerimizin sırtı alta gelecek şekilde, baş kısmına bir çay kaşığı harcımızdan koyup baş kısmından rula şeklinde sarıyoruz. Tüm hamsilerimize bu işlemi uyguladıktan sonra fırında pişireceğimiz kabı tereyağ ile yağlayıp hamsilerimizi diziyoruz. Yarım su bardağı suyumuzu hamsileri geçmeyecek şekilde ilave ediyoruz ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz.
Not: Suyunu çekerse gerekirse su ilavesi yapıyoruz. Hamsilerin kılçıklarını ayıklarken, bütünlüğünü bozmuyoruz. Eğer ikiye ayrılırsa sarma işlemini gerçekleştiremezsiniz.
|