|
Hamsi Dolması |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1113
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2006
3,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Yarım çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvryağ
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla yıkayalım. 1 Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım. Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım. Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım. Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim. Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, karabiberi, yarım çorba kaşığı kuşüzümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim. Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Hamsinin iç kısımlarını tuz ilave edilmiş un batıralım. 2 adet hamsiyi yan yan yerleştirelim. Ortasına hazırladığ mız içten bir tatlı kaşığı koyalm Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim. Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım. Derin bir tavaya sıvı yağı alalım. Hamsileri kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağ mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.
ML® Hamsi Kuşu için tıklayın
|
Hamsi Dolması |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc4339
Gönderme Tarihi: 30.May.2006
3,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1200 gr Hamsi
2 Tatli Kasigi Tuz
1/4 Demet Maydanoz
2 Orta Boy Sogan
2.5 Yemek Kasigi Zeytinyagi
1/2 Yemek Kasigi Çamfistigi
1/2 Su Bardagi Pirinç
1 Su Bardagi Su (sicak)
1/2 Yemek Kasigi Kusüzümü
1/4 Tatli Kasigi Kara biber
1/4 Tatli Kasigi Seker
1/3 Su Bardagi Misir unu
2 Adet Yumurta
6 Yemek Kasigi Sivi yag (kizarirken çektigi)
YAPILIŞI
Baliklari temizle, kuyruklarini koparmadan kilçigini çikar, yika, 1 tatli kasigi tuz ekle karistir, süzgeçte 15 dakika beklet.
Maydanozu yika, ayikla. Sogani soy, yika, ince ince dogra, zeytinyağı ve çamfistigi ile birlikte tencereye koyup kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 7-8 dakika öldür.
Pirinci yika, süz, soğana kat, 1-2 kez çevir. Suyu ve kalan tuzu koy, karistir. Kusüzümünü serp. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir. Maydanozu kiy, kara biber ve sekerle birlikte pilava ekle, karistir.
Hamsilerden iki adedinin bos kisimlarini misir ununa batir, kuyruklari ayni tarafa gelecek sekilde avucuna ser, ortasina 1 tatli kasigi kadar pilav koy, üçüncü hamsinin de dis kismini unla, için üzerine kapat, kuyruk ve bas kisimlarini bükerek iyice yapistir, kusa benzer dolmalar yap.
Yumurtayi çirp, dolmalari batirarak kizdirilmis derin yagda kizart.
ML® Hamsi Köftesi için tıklayın
|
HAMSİ DOLMASI |
|
muvaffak
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc22707
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008
2,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo hamsi
Kızartmak için bir miktar sıvı yağ
Bir kâse mısır unu
Bir demet maydanoz
12 adet taze soğan
Tuz
Yapılışı:
Hamsileri kılçık ve başlarını çıkararak ayıklayın. Yıkadıktan sonra ikiye katlanmış hamsileri açın. İçine 1-2 yaprak maydanoz ve çok ince doğranmış taze soğan koyup üzerine diğer hamsiyi koyun, tuza ve mısır ununa bulayıp kızartın.
|
HAMSİ DOLMASI |
|
Elvin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20169
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
2,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. hamsi
3 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Hamsinin başını koparıp içini temizleyiniz. Balığı zedelemeden kuyruğu ile beraber kılçığını çıkartınız. (Balığın sırtı birbirinden ayrılmamalıdır). Bol su ile yıkayıp, suyunu süzünüz.
Soğanı yarım halka şeklinde incecik kıyınız. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırınız.
Balığı açarak sırtı alta gelmek üzere tahta üzerine koyunuz. Üzerine bir tatlı kaşığı iç koyup diğer balığı üzerine muntazam kapatınız. Yağlanmış fırın tepsisine koyup, diğerlerini de aynı şekilde hazırlayarak yan yana diziniz. Orta hararetli fırında 15-20 dakika pişiriniz.
Not: Arzu edilirse kızartmada yapılır. 3 yumurta çarpılır. İki balığın arasına iç konduktan sonra iki yüzü unlanır. Yumurtaya batırılarak galeta tozuna bulanıp, kızdırılmış yağda kızartılır. (Hamsi Kuşu)
|
Hamsi Dolması |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65141
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. hamsi
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 dal taze soğan
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Bir tavaya sıvı yağı koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın. Balıklar ılındığında dolmalık fıstık, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla beraber blenderden çekin. Bir hamsinin temizlenmiş kısmına harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun. Bütün balıkları bu şekilde hazırlayıp galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
|
Hamsi Dolması |
|
develi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc103183
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2014
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ayıklanmış hamsi
2 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 adet soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
1 demet maydanoz
1 çay bardağı kıyılmış taze soğan
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber, pul biber
Öncelikle hamsilerin kılçıklarını temizleyin. Fırın keselerine sırayla dizin. Ortasını doldurmak için içi hazırlayın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, taze soğan, tereyağı, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı hamsilerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Üzerine tekrar hamsileri dizin. Üzerine 1-2 çay bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırında 35 dakika kadar pişirip demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.
|
Hamsili Dolma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105336
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2015
2,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet domates
300 gr. hamsi
2 adet haşlanmış patates
1/2 göbek salata
1 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı haşlanmış mısır
3 adet taze soğan
10 adet zeytin
Hamsileri az suda beş dakika haşlayın. Derin bir kapta haşlanmış patatesi ezin. İçine mayonez, ince kıyılmış taze soğan, çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytin, mısır, hamsi ve doğranmış göbek salatayı ekleyip harmanlayın. Bu karışımı içleri boşaltılmış domateslerin içlerine doldurup servis yapın.
|
Hamsi Dolması |
|
eberli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc154930
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2023
394 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sızma Zeytinyağı 5 Çay Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Kuş Üzümü 1 Çay Kaşığı
Maydanoz 1 Demet
Su 1 Su Bardağı
Hamsi 1 Kilogram
Soğan 2 Adet
Yumurta 2 Adet
Dolmalık Fıstık 1 Çorba Kaşığı
Pirinç 1 Su Bardağı
Sıvı Yağ 1 Adet
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla yıkayalım. Bir tavaya 3 çorba kaşıgı zeytinyağını alıp kızdıralım. küçük dogranmış soganları ve yarım çorba kaşıgı dolmalık fıstıkları tavaya aktaralım.soganlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım. yarım su bardagı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soganların üzerine ekleyelim.bir iki kez çevirdikten sonra 1 su bardagı sıçak suyu, tuzu, karabiberi, yarım çorba kaşıgı kuş üzümünü ve 1 çay kaşıgı şekeri ilave edelim.agır ateşte pirinçler suyunu çekene denk pişirelim ardından ince dogranmış maydanozu ekleyip karıştıralım. hamsinin iç kısımlarına tuz ilave edilmiş una batıralım iki adet hamsiyi yan yana yerleştirelim ortasına hazırladıgımız içten 1 tatlı kaşıgı koyalım 3.hamsinin dışını una batırdıktan sonra harcın üstüne yerleştirelim sonrada çırpılmış yumurtaya batıralım. derin bir tavaya sıvı yagı alalım hamsileri kızartalım fazla yagını almak için kagıt havlu kullanalım sonrada çıkarıp servis yapalım.
|
|