|
Hamsi Fırın |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4923
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006
4,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz.
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.
Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz.
Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.
180oCa ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.
Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz. Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.
ML® Fırında Mantarlı Hamsi için tıklayın
|
Fırında Hamsi |
|
güzelbey
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc139953
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2019
2,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi
1/3 fincan zeytinyağı
7-8 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 çorba kaşığı biberiye
1/2 çorba kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş, iri parçalı yeşil ve pembe biber
1 tatlı kaşığı iri parçalı kaya tuzu
Hamsiyi, kafalarını ve içini ayıklayarak iyice temizliyoruz.
Fırın tepsisini 1-2 kaşık zeytinyağıyla yağlayıp hamsileri bütün tepsiyi dolduracak şekilde yan yana diziyoruz.
Kekik, dağ kekiği, biberiye ve rezene tohumlarını hamsilerin üzerine serpiyoruz. Karabiber ve tuz ekliyoruz.
Zeytinyağının geri kalanını da koyduktan sonra yemeğimizi, suyunu çekip de balıklar iyice pişene kadar, önceden 180°Cde ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35' dakika tutuyoruz.
Fırını kapatmadan biraz önce limon suyunu ekliyoruz.
Not: Hamsi yerine sardalye de kullanabiliriz.
|
Fırında Hamsi |
|
doğu gürbüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2020
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154275
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2020
344 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram hamsi
1 adet kuru soğan
1 adet patates
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın.
Derin bir kasede üzerine baharatları, zeytinyağını ve salçayı eklediğiniz hamsileri güzelce harmanlayın.
Baharatların tadını çekmesi için hamsileri üzerine streç film geçirip buzdolabında dinlenmeye bırakın.
O sırada patates ve soğanı yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
Fırın tepsisini yağlayıp en alta soğan ve patatesleri dizin.
Üzerine balıkları yayıp dilimlediğiniz domatesleri ve limonları ekleyin.
Sarımsakları da irice doğrayıp balıkların üzerine yerleştirin.
Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına verin.
35 dakika kadar pişirdiğiniz balıklarınız servise hazırdır.
|
Fırında Hamsi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166518
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2022
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamsi
Mısır unu
Tuz
Zeytinyağı
Fırın kabına pişirme kağıdını yayın ve kağıda zeytinyağı gezdirin. Ayıklayıp yıkadığınız hamsileri mısır ununa bulayın. Balıkları aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Balıklara zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. Taze biberiye otlarını da tepsiye bırakın. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Limon dilimleri ile servis yapın.
|
Fırında Hamsi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170543
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2023
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Maydanoz 4 Dal
Hamsi 500 Gram
Kırmızı Biber 1 Adet
Patates 1 Adet
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet
Limon 1 Adet
Fırına dayanıklı yuvarlak bir fırın kabının altını yağlayıp, üzerine sırasıyla halka halka doğranmış soğanları ve patatesleri üst üste sıralayın. Üstüne hamsileri kuyrukları ortaya gelecek şekilde düzgünce sıralayın. Tabağın tam ortasını bir dilim limon ile süsleyin. Minik minik doğranmış kırmızı biber, maydanoz ve sarımsağı üstüne serpiştirip biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. COOK Aliminyum folyoyla fırın kabınızın üzerini kapatıp fırında patatesler pişene kadar pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkarıp 4-5 dakika daha hamsiler kızarana kadar fırında bekletin. Hamsiler servise hazırdır.
|
Fırında Hamsi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176296
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2024
221 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamsi
Soğan
Patates
Tereyağı
Limon
Domates (İsteğe göre)
Tuz
Baharat
Önce hamsileri temizleyin. Güzelce tuzlayın. Poşete geçirin ve vakit varsa dolapta bekletin.
Hamsiler dinlenirken patates ve soğan soyın. Bir tane de domates yıkayın.
Patatesleri ve soğanları yuvarlak doğrayın. Üzerine biraz tuz, yağ ve karabiber, pulbiber gezdirin. Hepsini harmanlayın ve tepsinin altına döşeyin.
Ardından hamsileri dolaptan çıkarın patateslerin ve soğanların üzerine sırayla dizin.
Domatesleri de yuvarlak dilimleyin ve hamsilerin üzerine koyun. Birkaç dilimde limon ekleyin. Son olarak birkaç tatlı kaşığı tereyağı da koyduktan sonra hamsileri 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
Fırında hamsi tarifi yemek için hazır.
|
|