|
Kızarmış Hamsi |
|
Gül Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc94424
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Hamsileri yıkayıp temizleyin ve içindeki kılçıklarını çıkarın. Sonra unları bir kabın içinde harmanlayın. Yıkanmış, süzülmüş hamsileri bu mısır unlu karışımının içine ekleyip karıştırın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağlı tavanın içine yavaşça atıp balıklar kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Hamsi Kızartma |
|
selma n
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc93038
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2013
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve süzün. Mısır unu, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın. Kağıt havlu ile kuruladığınız balığı bu karışımın içine katın ve tüm malzemeyi karıştırın. Bir tavaya tereyağını koyup balıkları tavanın içine uçları ortada birleşecek şekilde yan yana dizin. Kalan balıkları aynı şekilde üzerine dizin. Arkalı önlü kızartın.
|
Hamsi Kızartması |
|
selamet
Yamak
Kayıt: 17.05.2011
Mesajlar: 8 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63748
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011
2,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. iri hamsi
2 servis kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta sarısı
1 adet limon suyu
yeterince tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 Hamsilerin kılçıklarını çıkararak ayıklayınız. Başlarını da alınız.
2 Yıkayıp, biber, limon suyu ve tuz ile karıştırınız, 1 saat bekletiniz.
3 İki hamsi balığını birbirine yapıştırıp, yumurta sarısına batınp, mısır ununa bulayarak kızartıp servis yapınız.
|
HAMSİ KIZARTMASI |
|
müberra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc46758
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010
2,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kilo hamsi
2 baş soğan
1 demet maydanoz
1 limon
1 bardak un
tuz
YAPILIŞI
Balıkları temizleyip yıkayınız, tuzlayıp ve unlayarak kızartınız. Soğanı, piyaz şeklinde doğrayınız. Tuz ile oğularak suyla yıkanır. Maydanoz yaprak yaprak kopardır. Servis tabağına bir kat balık bir kat piyaz olarak diziniz. Üstünü yine maydanoz yaprakları ile süsleyerek sofraya getiriniz. Kıvırcık salatası ile servis yapınız.
|
|