|
Hamsi Kuşu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28922
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi balığı
Tuz
taze çekilmiş karabiber
300 g (3 orta boy) soğan
½ demet maydanoz
300 g (yaklaşık bir su bardağı) konkâse domates
2 yumurta
Mısır unu
Ayçiçek yağı
Hamsi balığını baş tarafından sırtı avucunuzun içine bakacak şekilde yerleştirin. Balığın kafasından tutarak, kılçığı ile birlikte kafasını öne doğru çekip çıkartın.
Kılçıksız hamsileri karınlarından iki yana açarak balığı düzleştirip, bir tabağa dizin. Tuzlayın, biberleyin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Bir kapta konkâse domates ile iyice karıştırın.
Açılmış hamsilerin 3 tanesini alıp avucunuzun içine yelpaze gibi yerleştirin. Üzerine hazırladığınız domatesli harçtan koyun ve tekrar bir sıra hamsi kapatın.
Ana Yemek:
Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde balıkların kılçıklarını ayıklayıp düzleştirin. Domatesli harcı yapın. Bir kapta yumurtayı çırpın. Hamsi kuşlarını hazırlamak için 3 hamsiyi avucunuzun içine bir yelpaze oluşturacak şekilde yerleştirin. Tam ortalama harçtan bir tatlı kaşığı koyup üzerine 3 hamsi daha kapatın.
Hamsi kuşlarını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Bir tabağa dizin. Bütün balıklar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Hamsi kuşlarını kızgın yağda her iki tarafa da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Üzerine kâğıt havlu serilmiş bir servis tabağına aktarıp tercihen sıcak olarak servis yapın.
Not: Hamsi kuşu soğuk olarak da yenebilir.
ML® Hamsi Kuşu Videosu
|
Hamsi Kuşu |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78472
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2012
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Demet maydonoz
1 Çay Bardağı un
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Çay Bardağı mısır unu
2 Diş sarımsak
2 Çay Kaşığı tuz
1 Kg. Hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
3 Adet yeşil soğan
3 Sap Taze nane
Hamsileri yıkayıp tuzlayıp bekletelim.Tavaya sıvı yağ koyun.Mısır ununu.unu bir tepsinin içinde karıştıralım.Yeşil soğanı,maydanozu incecik kıyalım.Sarımsağı dövelim hepsini harmanlayalım.Hamsilerin birini açalım.soğanlı karışımdan 1,2 tatlı kaşığı ortasına koyalım.Diğer hamsiyi üzerine koyalım.Bütün hamsileri bu şekilde hazırlayalım.Hazırladığımız un karışımına bulayıp yağda kızartalım.
|
Hamsi Kuşu |
|
ali amca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc85401
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2013
1,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
2 Adet kuru soğan
500 gr İri hamsi
1 Demet maydanoz
2 Adet yumurta
Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkararak yemeği hazırlamaya başlıyoruz.Bu işlem sonrasında hamsi fileto haline gelecektir. Fileto hamsileri yıkayıp, kurulayıp her iki tarafını da tuzlayın ve biberleyin. Soğanlar ince ince kesilip tuz ve biber ile iyice ovulur. Maydanozları ince kıyarak soğan karışımına ilave edin. Ayıklanmış hamsinin iç kısmına bir miktar bu karışından koyup diğer bir hamsinin iç kısmını üzerine kapayın. daha sonra her iki tarafını önce yumurtaya sonra una bulayın. Sıvı yağ ve Sana Klasik margarini bir tavada iyice kızdırıp, hamsi dolmaların iki tarafını da kızartın.
|
|