Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hamsi Tava (İnebolu Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamsi Tava (İnebolu Kastamonu)

brutus
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.04.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc149826
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2020
456 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

1 kg. Hamsi
Yeterli Miktarda Mısır unu
Yeterli Miktarda Sıvı yağ
Yeterli Miktarda Tuz

Balık ayıklanıp tuzlanır.
En az yarım saat kevgirde bekletilir.
Mısır unu ile unlandıktan sonra yağlı ısıtılmış tavaya dizilir ve kızartılır.
Düz tabak ya da kapak yardımıyla çevrilip öbür yüzü de kızartıldıktan sonra servis edilir.

Not: Hamsi Karadeniz insanının olmazsa olmaz balığıdır. Küçük bir balık olmasına rağmen lezzetlidir. Her türlü pişirilip yenir (Karadenizliye sormuşlar. Hamsinin kaç türlü yemeği olur diye. Cevap vermiş 41 çeşit. Allah Allah say bakalım. 1-Hamsi komposto! Tamam anlaşıldı gerisini sayma). Yazın dağınık yaşar. Kış aylarında genelde çay ağızlarında bir araya toplanır ve av verir. Kar suyu denize inmedikçe hamsi tatlanmaz. Tepelerde kar yoksa balık daha lezzetlenmemiş demektir. Kasım ayının 20’sinden sonrası en doğru zamandır. Yağlanır ve dışı pullanır. Yazın pulu yoktur. Çok bereketli bir balıktır. Hamsi demiş ki; Tutan onmasın, yiyen doymasın, satan pulum kadar para kazansın.







Hamsi Tava (İnebolu Kastamonu) Tarifleri Amasya Yemekleri



(1 adet Hamsi Tava (İnebolu Kastamonu) 1,440 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort