600 g hamsi
Margarin
2 adet küçük pırasa (isteğe bağlı)
4 adet taze soğan
4 tutam maydanoz
6 adet marul yaprağı
4 adet hazır yufka
Tuz
Karabiber
Hamsiler fileto haline getirilir, yıkanır, durulanır ve tuzlanır. Pırasa, yeşil soğan, maydanoz ve marul yaprakları kıyılır. Tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Hamsiler bu karışıma eklenir. İki kat yufka yaklaşık 20x20cm kare parçalar halinde bölünür. Üzerlerine fırça ile margarin sürülür. Ortasına hazırlanan hamsili harç konur ve uçları birleştirilerek kapatılır. Üzerlerine tekrar margarin sürülür ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 220°Cde ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
|