Kısa URL: https://ml.md/lc64522
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,408 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı sıvı yağ
400 gr. hamsi
1 demet taze soğan ve dereotu
1/2 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2'şer çorba kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı yoğurt
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın ve ince kıyın. Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince kıyın. Kuş üzümlerini suda bekletin. Bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp yağlamış, unlanmış kek kalıbına dökün. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc64621
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011
2,760 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. hamsi
1/2 demet taze soğan
Dereotu
Maydanoz
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1'er çay bardağı süt ve su
1'er su bardağı un ve mısır unu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın ve ince ince kıyın. Taze soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta ve sıvı yağı çırpın. Üzerine süt ile suyu ilave edin. Kıyılmış yeşillik ve hamsileri de karışıma ekleyin. Mısır unu, un, kuş üzümünün yarısı, tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbının dibine dolmalık fıstıkları ve kalan kuş üzümlerini serpin. Hamuru da döküp 200 derece fırında pişirin.