|
Hamsili Mısır Ekmeği (Sinop) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86718
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2013
2,313 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
½ kg hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 bağ maydanoz
1 baş soğan
Kızartmak için sıvıyağ
Hamsiler temizlenip, kılçıkları çıkarılır. Küçük küçük doğranır. Mısır unu ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamsiler de içine katılıp tekrar yoğurulur. Tavaya yağ koyulup ince bir tabaka halinde elimizde yuvarlak şekil verilmiş hamur tavada alt üst kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
|