|
|
Hamsi Omlet |
|
Özlem Erbay
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25107
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2008
3,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr hamsi
250 gr taze soğan
2 havuç
2 yumurta
1 demet maydanoz
Mısır unu veya un
Karabiber
Tuz
Hamsiler ayıklanıp yıkanır. Kılçığı çıkartılarak suyu süzdürülür.
Taze soğan ve maydanoz yıkanıp ince olarak doğranır. Havuç rendelenir; bir kaba doğranmış soğan, maydanoz, havuç konur. Üzerine tuz, karabiber ve iki yumurta kırılarak sebzeler iyice karıştırılır.
Büyükçe bir teflon tavaya biraz yağ konur. Hamsiler tek tek mısır ununa bulanıp, balıkların başlan tavanın ortasına gelecek şekilde yerleştirilir.
Hazırlanmış olan sebzeli için yarısı hamsilerin üstüne dökülüp, kaşıkla yaydırılır. Ateşe konup, balıklar kızarıncaya kadar pişirilir. Bir tabak yardımıyla ters döndürülüp, sebzeli taraf da kızartılır. Balıklı kısım üste gelecek şekilde servis tabağına konur.
Artan balık da aynı şekilde pişirilir. Limon suyu balıkların üzerine dökülerek servis yapılır.
Fotoğraf "not defteri" tarafından gönderildi. 15.04.2018
|
Hamsi Omlet |
|
zehra özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc136799
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2018
556 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1/2 kg. hamsi
4-5 sap maydanoz
2-3 sap yeşil soğan
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Hamsiler ayıklanır, baş ve kılçıkları atılır, yaprakşeklinde hazırlanır.
Tavada soğanlar sote ediler, daha sonra hamsiler ve maydanoz konur, pişirilir.
Bunlar piştiğinde üzerine çırpılmış yumurta, tuz ve karabiber dökülür ve omlet pişirilir.
Not: İstenirse 1-2 adet patates çiğ olarak rendelenip, fazla suyu sıkılarak atıldıktan sonra sote edilerek omlete ilave edilebilir.
|
|
Hamsili Omlet Tarifleri Levrek Tarifleri
|
|