|
Hamsili Pilav |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180413
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2024
41 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kg hamsi
4 su bardağı beyaz pirinç
4 su bardağı su
140 gr mısır unu
300 gr İçim Tereyağı
1 demet dereotu
6 adet kuru soğan
1 tatlı kaşık dolma üzümü
1 tatlı kaşık dolmalık fıstık
1 tatlı kaşık tuz
Karabiber, nane, yenibahar, tarçın
Soğanları küçük küçük doğrayın. 150 gr İçim Tereyağı ve tuz ile kavurun.
Fıstık ve pirinci ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.
Üzümleri ve baharatlarını ilave edin. Kaynayan suyu ekleyin.
Harlı ateşte pilavı pişirip demlenmeye bırakın. İnce doğradığınız dereotunu ekleyin.
Pilavı pişirmeye uygun bir kabın içini İçim Tereyağı ile iyice yağlayın.
Önceden ayıklanmış ve suyu iyice süzülmüş hamsilerin tabağın altına gelecek kısımlarını mısır ununa bulayın.
Piştikten sonra biraz dinlenmiş pilavı üzerine koyun, hamsileri bu kez dışarıda kalacak taraflarını mısır ununa bulayarak kaplayın.
200 derece önceden ısıtılmış koyun.
Üzerine biraz İçim Tereyağı bırakın.
Hamsiler kızarana kadara yaklaşık 30-40 dakika fırında pişirin sıcak servis edin.
|
Hamsili Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50107
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2010
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı Bizim Mutfak Baldo pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 demet kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısır Unu
Tuz, karabiber
Pirinci tuz ilave edilmiş sıcak suda ıslatın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Pirinci ilave edip, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Fıstık, üzüm, tuz, karabiber ve dereotunu ilave edip karıştırdıktan sonra 3 bardak kaynar su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Hamsileri derileri çukur bir kasenin alt kısmına gelecek şekilde dizin ve içlerini pilav ile doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirin ve üzerlerine mısır unu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Hamsili Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48090
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2010
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr hamsi
2 su bardağı Bizim Baldo Pirinç
1 adet orta boy soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı Bizim Mısırözü Yağı
2 çorba kaşığı Teremyağ
Tuz
Karabiber
Pirinci yıkayıp süzün. Soğanın kabuğunu soyup ince ince kıyın ve yarım çay bardağı sıvıyağda rengi değişinceye kadar kavurun. Pirinç ve dolmalık fıstığı ekleyin. 2-3 dakika kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve teremyağı ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp kuşüzümlerini ilave edin. Dinlenmeye bırakın. Temizlenmiş hamsileri fileto haline getirin. Hamsilerin yarısını tavanı geniş ve düz bir tavaya bir sıra şeklinde dizin, pilavı yayın. Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizdikten sonra çok kısık ateşte alt üst ederek kızartın. Sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
|
Hamsili Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29837
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2008
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
1 kg. hamsi (ayıklanmış),
2 su bardağı pirinç,
2 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı Terem yağ,
3 su bardağı su,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
Tuz / Karabiber
Hazırlanışı
Ayıklanmış hamsilerin yarısı, yağlanmış tepsiye sırtı tepsiye gelecek şekilde sıra sıra dizilir. Dizerken ortadan kenarlara doğru dizilsin ki görüntü güzel olsun. Daha sonra tencerede terem yağ eritilir. Dolmalık fıstıklar ve soğanlar bu yağda kavrulur. Pirinçler eklenir biraz daha kavrulur. Üzerine su, tuz, karabiber, kuş üzümü eklenir ve pişmeye bırakılır. Pilav piştikten sonra tepsiye dizdiğimiz hamsilerin üzerine yayılır ve pilavın üstüne kalan hamsiler sık aralıklarla dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamsiler pembeleşinceye kadar kızartılır.
Öneriler: Arzu eden olursa, pilav pişerken içine de biraz hamsi ekleyebilir.
|
|