|
Hamsili Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112396
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2015
1,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 kg Hamsi
2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
30 g Tereyağı
1 Çorba Kaşığı kuşüzümü
1 Çorba Kaşığı çam fıstık
1 Adet Kuru Soğan
Tuz
Karabiber
Pirinci ılık suda ıslatıp 10 dk bekletin. Soğanı incecik doğrayıp tereyağında kavurun. Üzümleri ve fıstıkları ekleyin. Süzülmüş pirinci ilave edin. Tuz ekleyip 5 dakika kavurun. Karabiber serpin. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pilavı pişirin.
Kılçığı ayıklanmış hamsileri ikiye açıp birer porsiyonluk yağlanmış güveç kaplarının içine duvarlarını da kaplayacak şekilde dizin. İçine pilavı doldurun ve kaşığın tersiyle düzleyin. Üzerini dışa sarkan hamsilerle kaplayın. 180 C ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin. Düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarıp servis yapın.
|
Hamsili Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96415
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2014
1,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
1/2 kg Ayıklanmış Hamsi
3 Çorba Kaşığı Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Kuş üzümü
1 Tutam Kıyılmış Dereotu
3 Su Bardağı Sıcak Su
Yeteri Kadar Tuz, karabiber
Pirinçleri bir kapta ıslatıp 10 dk suda bekletin. Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın. Bir pilav tenceresinin dibini hafif yağlayıp hamsileri çiçek gibi dizip yerleştirin.
Pirinci süzüp tereyağında kavurun. Kuş üzümü, tuz, karabiber, dereotunu ekleyip karıştırın ve hamsilerin üzerine boşaltıp kaşığın tersiyle dikkatlice yayın. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak kısın ateşti pişirin. Suyunu çekince 15-20 dk demlendirin.
Tencerenin çapıyla aynı boyda düz bir servis tabağını tencerenin ağzına kapatıp ters çevirerek pilavı tabağa çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Hamsili Pilav |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc82188
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012
2,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necmiye Keleş
2 Kg. Ayıklanmış Hamsi
6 Adet Kuru Soğan
2 Paket Kuş Üzümü
200 Gr. Kuru Üzüm
2 Su Bardağı Pirinç
1 Paket Dolma Fıstığı
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Taze Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Riviera Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
Hamsilerimizi iyice yıkayalım ve sularını süzdürelim. Geniş bir tavaya Ayçiçek yağını koyalım. Soğanları kuşbaşı doğrayalım. Yağlarımızı koyduğumuz tavaya koyalım. Dolmalık fıstıkları da katıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavurma işlemi bittikten sonra yıkamış olduğumuz pirinçleri soğanlı karışımımıza ekleyelim. Ardından kuru üzümü ve kuş üzümünü de katalım. Tuz ve naneyi de ekleyerek karıştıralım. 1 bardak su ekleyelim ve kısık ateşte 5 dakika boyunca pişirelim. Pilav piştikten sonra taze nane maydanozları ince ince doğrayarak içine katalım ve karıştıralım. Hamsili pilavımızın pilav kısmı bu şekilde hazırlanmış oldu. Şimdi sıra hamsilerimizi hazırlamaya geldi. Bunun için bir tepsi alalım. Ayıklanmış hamsileri tepsinin önce yanlarına, sonra da tabanına dizelim. (Tepsinin üst kısmını kapamak için bir miktar hamsi ayıralım.) Pilavı, hamsilerin üzerine yayalım. Tepsinin yanlarına dizdiğimiz hamsileri, pilavın üzerine kapatalım. Ortada açık kalan alanı da kenara ayırdığımız hamsilerle kapatalım. Üzerine de zeytinyağımızı gezdirelim ve bir miktar su ekleyelim. Hamsili pilavımızı 220 dereceye ayarlanmış fırına koyalım. Üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
|
|