Pazıyı yıkadıktan sonra yapraklarını ince ince bir şekilde doğrayalım. Taze soğanları ve kuru soğanı ince olarak doğrayalım Kabak, patates ve domatesi rendeleyelim. Hamsinin kılçıklarını ayıklayıp hafif tuzlayalım. Biberleri ince ince doğrayalım. Bu malzemenin hepsini karıştıralım.
Un, çırpılmış yumurta, nane maydanoz, bir çorba kaşığı yağ, 1 çorba kaşığı suyu da karışıma ilave edin.
Hepsini sulu hamur gibi yapın. Tavada yağı kızdırıp hamurdan kepçeyle alın ve tavaya atın.
Tahta kaşıkla yassı hale getirin. Krepin her iki tarafını da kızartın. Servise hazır
Kısa URL: https://ml.md/lc126166
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2017
721 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg hamsi
1 çorba kaşığı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
10 adet mantar
Tuz
5 adet yumurta
8 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya karışımdan birer kepçe döküp krepleri hazırlayın.
Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın.
İç malzemesi için tereyağında ince kıyılmış soğan ve sarmısağı pembeleşene dek kavurun. İnce kıyılmış domates ve mantarı ilave ederek, kısık ateşte malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirin. Kuşbaşı şeklinde doğranmış hamsileri ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Kreplerin içine hamsili harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.