|
|
Hamur Çeşitleri |
|
suzinak
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2009
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc32919
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2009
6,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır.
a Yumuşak hamur hazırlama,
1. Yoğurt kıvamında olanlar: Bu gruba çarpılarak yapılan hamur çeşitleri girer. Örneğin: Kek hamuru, revani hamuru v.s.
2. Yoğurt kıvamından biraz daha koyu olanlar: Bu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar. Örneğin: Lokma hamuru , baba tatlısı humu-ru v.s. gibi.
b Sert hamurlar: Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir. Sertlik derecesine göre bu gruptaki hamurlar 5 grupta toplanırlar.
1 Ozleştirilerek yapılanlar: Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir. Örneğin : Erişte hamuru, su böreği hamuru v.s. gibi.
2 Kıyılarak hazırlanan hamurlar: Bunların sertliği kulak memesi kadardır. Örneğin: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru v.s. gibi.
3 Mayalandırarak yapılanlar: Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır. Örneğin: pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru v.s. gibi.
4 Pişirilerek hazırlanan hamurlar: Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar. Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır. Örneğin: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru v.s. gibi.
5 Katmerli hamurlar: Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır. Sertlikleri kulianıcağı yere göre değişir. Örneğin: Yaprak hamuru, olarak hazırlanan da kulak memesi sertliği kullanılır. Örneğin: Volovon, milföy, sariyer böreği.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021
|
|
Hamur Çeşitleri Tarifleri Diğer Konular
|
|