Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hamur Çorbası (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamur Çorbası (Aydın)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc113244
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2015
2,671 defa indirildi / yazdırıldı




https://imamkoy.com/

6 kg un
4 adet yumurta

Hamur işin ehli tarafından iyice yoğurulur. Böreklik gibi ince bir şekilde açılır. biraz serilir. Kurumaya başlayınca kesilir. Kesilen hamurlar yapışmasın diye serilir. Düğün günü sıkma gibi renkli et suyu ile pişer. Düğünlerin ilk yemeği çorbadır.



Hamur Çorbası (Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175724
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2023
275 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

100 gr un
1 adet yumurta
1 lt et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
100 gr tereyağı

Un, tuz ve yumurta karışımı yoğrularak hamur haline getirilir. Normal incelikte hazırlanan hamur orta incelikte açılır. Bolca unun döküldüğü bir zemin üzerine alınır. Birer santimlik kareler halinde kesilir.
Et suyu bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan et suyunun içine elekten geçirilip fazla unları atılan hamurlar dökülür. Üzerine tuz ve karabiber ilave edilir. Un kokusu giderilinceye kadar hamur pişirilir. İsteğe bağlı olarak çorba içine küçük köfteler ilave edilebilir.
Diğer yanda tereyağı eritilerek içine kırmızı toz biber ilave edilerek hazırlanan Aydın’ın geleneksel sosu kaseye alınan çorbanın üzerine dökülür. Kabaca doğranmış maydanozlar en son ilave edilir.
Sıcak servis edilir.







Hamur Çorbası (Aydın) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Hamur Çorbası (Aydın) 12,749 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort