Hamuru için:
1 su bardağı un
Aldığı kadar su
1 çay kaşığı tuz
Çorba için:
1 kase yoğurt
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Nane
kırmızıbiber
1 çorba kaşığı yağ
Hamuru yoğurup, ufak kareler şeklinde kesin.Tencerede suyu kaynatın, tuzu ve hamuru ekleyip pişirin. Yoğurdu çırpıp ılıştırın çorbaya ekleyin. Tavaya yağ koyup nane ve kırmızıbiberi yakın. Çorba piştikten sonra üzerine yaktığınız nane ve kırmızıbiberden dökerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc126708
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2017
988 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yeşil mercimek - 10gr.
Kuru soğan - 5 gr.
Sadeyağ - 5 gr.
Hamuru için:
Un - 10 gr
Tuz - 3gr.
Yoğurma işlemi yapılabilecek bir tepsi içerisine un, su ve tuz ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye dekyoğurulur. Oklava ile yarım cm. kalınlığında hamurlar açılır. Daha sonra bu hamurlar saç üzerinde pişirilir. Pişirilen hamurlar erişte kalınlığında 3-4 cm. doğranır. Ayrı bir tencerenin içerisinde yeşil mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Mercimekler yumuşayınca önceden erişte biçiminde hazırlanan hamurlar ilave edilir ve 10-15 dakika kaynatılır. Ayrı bir tavada içerisinde ince kıyılmış soğanlar, sadeyağ ile pembeleşinceye değin kavrulduktan sonra mercimek ve hamurun piştiği tencereye katılır. Birtaşım daha kaynatıldıktan sonra servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc130021
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2017
658 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 su bardağı yeşil bütün mercimek
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı sade yağ
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yeterince su
İki su bardağı un bir tepsiye konulup su ve tuz ilavesiyle kulak memesi kıvamında yoğurulup hamur haline getirilir. Oklavayla yarım cm kalınlığında açılan hamur sac üzerinde pişirilip erişte kalınlığında 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Bir tencerede yeşil mercimek yıkanıp su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar pişirildikten sonra içerisine önceden hazırlanmış olan hamur dökülerek 10-15 dakika kaynatılır. Tavaya konulan yağda ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra tencerenin içerisine katılıp servis yapılır.
Not: Bazı yörelerde, mesela Birecikte 'Kaşığabinen' de denilir.